Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Ghassoul Clay

Ghassoul Clay
Ghassoul glina

Cena sa PDV-om:
500,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Ghassoul Clay 

  Naziv sirovine: Ghassoul glina

  INCI naziv: Ghassoul Clay

  CAS: NA

  Sinonimi: Rhassoul Clay, Moroccan Red Clay

  Hemijska klasifikacija: Prirodni mineral, neorgansko jedinjenje 

  Funkcionalna kategorija:  Apsorbent, ugušćivač, stabilizator, punilo i vezivo,

  Lot broj: 4510609
   
  Datum proizvodnje: 06/2022
   
  Rok trajanja: 06/2026

  Zemlja porekla: Maroko

  Opis: Prirodna minerala glina, poreklom iz Maroka. Ghassoul potiče od arapske reči "ghassala", što znači pranje. Odlikuje se sa posebno visokim sadržajem silicijuma. Od ostalih minerala sadrži: natrijum, magnezijum, kalcijum, gvožđe oksid i kalijum. Fini svilenkasti prah svetlosive boje sa primesom ružičasto-smeđe. Ima zemljani miris sa primesom svežeg drveta. Ima blago kiselu pH vrijednost, koja je blizu neutralne. Ovo je važno jer se pH vrednost kože takođe kreće u blizini neutralne vrednosti. pa Ghassoul neće poremetiti prirodnu pH ravnotežu kože. Nije rastvorljiv, stvara suspenzije.  Bez mirisa je.

  Benefiti: 

  • Sredstvo za čišćenje: Ghassoul je odlično sredstvo za čišćenje. Uklanja prljavštinu, nečistoće i višak ulja sa kože i kose. Ima prirodna svojstva apsorpcije koja pomažu u otčepljivanju pora i detoksikaciji kože i vlasišta kose.  

  • Piling:  Deluje blago eksfolijantno i uklanja toksine sa površine kože. Fina zrnca praha uklanjanju mrtvih ćelija kože, otčepljuju pore i poboljšavaju ukupnu teksturu i glatkoću kože. 

  • Kontrola masnoće: Normalizuje lučenje sebuma,  što ga čini korisnim u tretmanu masne kože. 

  • Umirujući efekt: Može pomoći u ublažavanju iritacija, crvenila i upalnih procesa kože. To ga čini pogodnim u slučajevima postojanja ekcema ili rozaceje.

  • Nega kose: Koristan za negu kose. Kada se koristi kao maska za kosu ili šampon, pomaže u čišćenju temena, uklanjanju viška ulja. Može poboljšati ukupan izgled i upravljivost kose, ostavljajući je mekom, sjajnom i punijom.

    Ugušćivač: Eikasno ugušćava i stabilizuje emulzije. Koristi se kao sredstvo za ugušćivanje, upijanje, punilo i vezivo u raznim proizvodima za negu kože i kose. Deluje sinergijski sa uobičajenim ugušćivačima kao što su ksantan guma i HE celuloza. 

  • Prirodni sastojak: Ghassoul je prirodan prah bogat mineralima. Ne sadrži agresivne hemikalije, sintetičke aditive i mirise, što ga čini prihvatljivim izborom kod onih koji preferiraju prirodne i organske kozmetičke sirovine. 

  Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi i meša dok u potpunosti ne nabubri. Tipični nivo upotrebe 1-50%. Samo za spoljašnu upotrebu.

  Primena: Predstavlja važan sastojak kozmetičkih proizvoda kao što su rumenila, ajlajneri i olovke za obrve; puderi za lice, ruževi, puderi u prahu, maskare. Kada se navlaži vodom ili nekim cvetnim hidrolatom, osećaj na koži je gladak i potpuno razmazujućii.  Izgleda gotovo kao da je nanesen sapun, ali bez stvaranja pene, što predstavlja savršen način za čišćenje lica, tela ili kose bez sapuna, odnosno hemijskih tenzida. Koristi se kao sastojak detoks kupki, obloga i preparata za čišćenje i negu kože

  Izvorna sirovina iz koje se dobija:

  Način dobijanja: 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029