Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Chamomile Flower Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt cveta kamilice

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Chamomile Flower Extract 

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt cveta kamilice

    Botanički naziv: Matricaria chamomilla

    Sinonimi:  Ramenak, titrica, prstenak, popadija, bolivač, milica-trava, milanka, gamilica, kamil-tej, kokošnjak, carev cvet, gorčak, sitna bela rada, Chamomilla recutita (L.) Rauschert, Matricaria recutita L., Matricaria suaveolens L.

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C. 

    Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žučkaste boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.

    Fitohemikalije: Aktivni principi ekstrakta su: flavonoidi (heterozidi luteolina, apigenina i kvercetina), hamazulen, α-bisabolol, bisabolol oksid A i B, farnezol, biciklični spiroetri, seskviterpenski laktoni – proazuleni (matricin i matrikarin), antekotulid, kumarini, tanini, fenolne kiseline (hlorogenska), etarsko ulje 0,3 %- 1,5 %, Bisabolol je prirodni, monociklični, nezasićeni, seskviterpenski alkohol koji se pojavljuje u dve konfiguracije α i β. α bisobolol ima značajno umirujuće dejstvo, ublažava iritacije i crvenilo kože. 

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Chamomilla Recutita Flower/Leaf Extract, Caprylhydroxamic acid, Glyceryl caprylate

    CAS:
    56-81-5, 7732-18-5, 84082-60-0, 7377-03-9, 26402-26-6

    Delovanje na kožu:
    Ekstrakt deluje umirujuće na kožu, umanjuje crvenilo, smanjuje znake fotooštećenja kože, poboljšavaja teksturu i elastičnost kože. Štiti kožu od negativnih spoljašnjih uticaja uzrokovanih UV zracima. Vlažeći kožu pomaže u očuvanju normalne i zdrave funkcije. Ima i antioksidativni uticaj, pa je koristan i u prevenciji starenja kože. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za negu kože posle sunčanja, izradu losiona i balzama za tretman posle brijanja, a takođe i u proizvodima za negu i zaštitu dečije kože. U losionima i kremama za nežnu kožu i sluzokože preporučene koncentracije su 0,1 do 5%.

    Napomena: Prilikom primene kozmetičkih proizvoda koji sadrže ekstrakt kamilice postoji opasnost od nastanka alergijskih reakcija (najčešće kontaktni dermatitis). Zbog kompleksnog sadržaja i pripadnosti familiji Asteraceae, moguće je javljanje unakrsne alergijske reakcije kod osoba koje su već ranije senzibilisane alergenom (npr. polenom) neke od biljaka iz iste familije.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine

    Dokumentacija (srp.): Bezbednosni list (BL)

    Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU