Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Bamboo Extract

Bamboo Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt bambusa

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Bamboo Extract

    Naziv sirovine: Vodeno glicerinski ekstrakt bambusa

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Bambus Vulgaris Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 91771-33-4, 7377-03-9, 26402-26-6

    Latinski naziv: Bambus Vulgaris Extract

    Sinonimi: Trsovača, Hardwood, Cane, Pine, Rattan, Twig, Kapok, Chusquea, Willow, Sisal, Olyroideae, Parianoideae 

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Hemijska struktura: Silicium dioksid (SiO2)
     
                             https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Si-OCage.svg/1280px-Si-OCage.svg.png

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

    Poreklo ekstrakta: Kina

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korisćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C

    Opis ekstrakta:  Ekstrakt je svetlo žute boje, bez mirisa, rastvorljiv u vodi. pH 4-6,5.  Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. 

    Fitohemikalije:  Ekstrakt Bambusa je poznat po visokom sadržaju silicijuma-dioksida, koji je važan za zdravlje kose, kože i noktiju.  Sadrži brojne flavonoide poput Quercetina, Kaempferola, Rutina, Hesperidina, Luteolina i Apigenina koji su poznati po svojim antioksidativnim svojstvima,  Pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa.  Bambusov ekstrakt sadrži i različite fenolne kiseline, koje takođe imaju antioksidativna svojstva, kao i fitosterole, Takođe sadrži različite aminokiseline, koje su gradivni blokovi proteina i od vitalnog su značaja zdravlje kože i kose. Od mineral sadrži kalcijum, kalijum i magnezijum,  Od vitamina sadrži Vitamin C i E, kao i kompleks vitamina B, vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B6 (piridoksin). Vitamini B kompleksa igraju važnu ulogu u održavanju zdrave kože, kose i noktiju, kao i u procesima metabolizma.

    Benefiti: 

    • Hidratacija kože: Bambusov ekstrakt hidrira kožu jer sadrži prirodne vlažeće sastojke koji pomažu u očuvanju vlažnosti kože.

    • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt je bogat antioksidansima koji pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa uzrokovanog slobodnim radikalima. To može pomoći u prevenciji prevremenog starenja i očuvanju mladolikog izgleda kože.

    • Regulacija proizvodnje sebuma: Ekstrakt bambusa ima umirujuće dejstvo na kožu, što može biti korisno za osobe s masnom kožom sklonoj aknama.  Ublažava simptome suve, kserotične kože u slučajevima ekcema i psorijaze. Primenjen na koži, čini da koža postaje mekanija i nežnija.

    • Elastičnost kože: Zbog visokog sadržaja silicijuma-dioksida, bambusov ekstrakt može pomoći u očuvanju elastičnosti kože, čineći je čvršćom i glatkom. 

    • Zdravlje kose: Silicijum-dioksid u bambusovom ekstraktu pomaže u jačanju kose, čini je otpornijom. Ekstrakt može pomoći u hidrataciji vlasišta i smanjenju peruti.

    • Nokti: Zahvaljujući sadržaju silicijuma-dioksida, bambusov ekstrakt doprinosi jačanju noktiju i smanjenju lomljivosti.

    • Ublažava iritacije i crvenilo: Ima umirujuće dejstvo koje može pomoći u ublažavanju iritacija i crvenila na koži.

    Način upotrebe: Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 5% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Koristi se u izradi šampona, kondicionera, maski za kosu, krema, losiona i proizvoda namenjenim za čišćenje kože. 
     
    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 
     
    GMO: Nije GMO 
     
    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla
     
    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.
     
  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029