Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Dunaliella Salina Extract

Dunaliella Salina Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt mikroalgi Dunaliela salina

Cena sa PDV-om:
250,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Dunaliella Salina Extract

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt mikroalgi Dunaliela salina

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Dunaliella Salina extract. Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, N/A , 7377-03-9, 26402-26-6

  Botanički naziv: Dunaliella salina (Dunaliellaceae)

  Hemijska klasifikacija: Mikstura,

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose

  Poreklo sirovine: Kina

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta: Dunaliella salina je vrsta halofilnih zelenih jednoćelijskih mikroalgi, koje obitavaju u hiperslanim sredinama, kao što su slana jezera (Lac Rose, Senegal),  močvare i morske lagune sa visokom koncentracijom soli (oblast Vajala u Australiji). Ova vrsta algi je poznata po tome što su prilagodljive i sposobne da prežive i u teškim prirodnim uslovima. Ekstrakt je zelenkasto žučkaste boje, bez mirisa, Rastvorljiv je u vodi. Konzervisan je prirodnim konzervansima: kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. pH 4-6,5.

  Fitohemikalije: Dunaliella salina je posebno bogata beta-karotenom, vrstom karotenoida koji služi kao prekursor vitamina A. Osim beta-karotena, ekstrakt sadrži i druge karotenoide poput alfa-karotena, luteina i zeaksantina koji su snažni antioksidansi. Ove supstance imaju antioksidativna svojstva i mogu doprineti opštem zdravlju kože. Ekstrakt sadrži hlorofil, koji je odgovoran za zelenu boju algi. Hlorofil je poznat kao antioksidans. Glikolipidi su klasa supstanci koje se nalaze u membranama ćelija Dunaliella salina, a proučavani su zbog svojih protivupalnih i imunomodulirajućih svojstva. Dunaliella salina je izvor različitih masnih kiselina, uključujući omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Aminokiseline su gradivni blokovi proteina, a Dunaliella salina sadrži različite esencijalne i neesencijalne aminokiseline, koje su ključne za različite fiziološke procese u koži. Ekstrakt može sadržavati vitamine i minerale poput vitamina C, vitamina E i različitih minerala kao što su kalijum, magnezijum i gvožđe.

  Benefiti: 

  • Antioksidativna zaštita: Ekstrakt Dunaliella salina je bogat karotenoidima koji imaju snažna antioksidativna svojstva. β-karoten zajedno sa  diatoksantinom i ehinenonom deluje kao prirodni, vrlo snažni antioksidans. Antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i faktorima okoline poput UV zračenja i zagađenja.  

  • Posvetljivanje kože: Karotenoidi i drugi pigmenti u ekstraktu Dunaliella salina mogu pomoći u posvetljivanju kože i izjednačavanju tena. Ekstrakt smanjuje pojavu tamnih fleka i nepravilnosti u pigmentaciji.

  • Hidratacija: Ekstrakt sadrži polisaharide i glikolipide koji mogu poboljšati hidrataciju kože zadržavanjem vlage i sprečavanjem gubitka vode. Koža postaje glatka i meka.

  • Anti-age efekt: Antioksidativna svojstva ekstrakta mogu pomoći u smanjenju znakova starenja, poput sitnih linija i bora. 

  • Protivupalno delovanje: Neka jedinjenja u ekstraktu mogu imati protivupalna svojstva, što može pomoći u smirivanju nadražene ili osetljive kože. Ovo može biti posebno korisno kod osoba koje imaju probleme kože kao što su crvenilo ili rozacea.

  • Zaštita od UV zračenja: Iako se ekstrakt Dunaliella salina ne sme smatrati zamenom za sunčanu kremu, njegov sadržaj karotenoida može pružiti određeni nivo prirodne zaštite od sunca. 

  • Kolagen: Antioksidansi u ekstraktu mogu pomoći u očuvanju zdravlja kolagena i elastina u koži. Ovo može doprineti čvrstoći i elastičnosti kože.

  • Nutrijenti: Ekstrakt sadrži esencijalne hranljive materije kao što su vitamini i minerali (magnezijum, kalcijum, jod i kalijum) koji mogu prehraniti kožu i podržati opšte zdravlje kože. Koža ima tendenciju da vremenom gubi ove minerale, pa se kao posledica toga pojavljuju brojni problemi sa kožom. Estrakt mikroalgi nadoknađuje ove minerale pa koža deluje osveženo i opušteno.

  Način upotrebe:. Komponenta je vodene faze. Uobičajeno se dodaje u koncentraciji od 5 do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029