Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Dill Weed Essential Oil
Etarsko ulje mirođije (kopra)

Cena sa PDV-om:
270,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

icon-organic38
organic84
sustainably-sourced791
  • Dill Weed Essential Oil 

    Naziv sirovine: Esencijalno ulje mirođije

    Sinonimi: Kopar, kopra, Koper, European Dill

    Proizvođač: Nature in Bottle, SAD 

    Int. Shipping: HS Code 3301295100

    Poreklo sirovine: Mađarska

    Metoda ekstrakcije: destilacija vodenom parom

    Botanički opis: Mirođija ili kopar (lat. Anethum graveolens) je začinska mirisna biljka.Naraste do metar visine. Listovi su višestruko perasti, cvetići mali i žuti, dok su plodovi jajoliki. Gaji se, ali se i sama razmnožava po vrtovima. Potiče iz srednje Azije i najbolje uspeva na sunčanim mestima. Najjaču aromu ima pre nego što procveta. Cela biljka i plod imaju svojstven prijatan začinski i aromatičan miris i začinski ukus. Za izradu esencijalnog ulja koristi se zreo plod, ređe vrhovi grančica u cvetu (Anethi fructus et summitas). Glavni lekoviti sastojak je etarsko ulje (Anethi aetheroleum), koje se proizvodi destilacijom uz pomoć vodene pare samlevenih zrelih plodova. Sveže ulje je skoro bezbojna, lako pokretljiva tečnost prijatnog i jakog mirisa na mirođiju. Glavni sastojak ulja je limonen (do 70%), a zatim karvon (najmanje 30%). U narodnoj medicini mirođija je poznata kao sredstvo za bolji apetit i varenje, kod nadimanja, povraćanja i nesanice. Ulje mirođije se izvlači iz lišća, stabljika i semenki biljke, a koristi se u proizvodnji sapuna.Mirođija je poznata po brojnim imenima.  U zavisnosti od regije i oblasti mirođija se naziva još i anita, dil, kopar (Vuk), koper, kopra, kopr, koprić, mi rodija, mirodija (Volni), mirudija, sladki janež, smrdilj 

    INCI naziv: Dill Weed Essential Oil

    CAS broj: 8006-75-5; 90028-03-8

    EINECS broj: 289-790-8

    Fema broj: 2383

    Product Code: PEO1066

    Mirisna klasifikacija (nota): Middle Note

    Upotreba: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje. Bezbojna ili žućkasta, providna tečnost prijatnog i oštrog mirisa. Dobija se destilacijom vodenom parom listova i stabljike biljke Anethum Graveolens. Aktivni principi ulja su: (+)-Limonene, (+)-Carvone, (E)-Dihydrocarvone, a-Phellandrene, (Z)-Dihydrocarvone. Mirođija se upotrebljava uglavnom kao začin u domaćinstvima i prehrambenoj industriji. Za potrebe domaćinstva najviše se koristi list, a u industriji konzervirane hrane cela biljka. Osim kao začin, mirođija se upotrebljava i kao sastojak čajeva koji pomažu lučenju mleka, mokrenje i protiv grčeva u stomaku.  Ulje se upotrebljava u parfimeriji, medicini, i prehrambenoj industriji.Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014),

    Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

    Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogučnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

    Dokumentacija: Tehnički podaci, Sertifikat analize

    Dodatne informacije: Dill Weed Essential Oil

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU