Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate

Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate
Proizvođači i zaštićena imena: Neowax 165 - Industria Chimica Panzeri (Italy); Sabowax FL 65K - Sabo S.p.A. (Italy); Sympatens-O/120 G - KLK OLEO Europe; Lexemul® 561 MB - Inolex (USA); TEGO® Care 165 MB - Evonik; CreamMaker® BLEND - MC

Cena sa PDV-om:
200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Glyceryl Stearate & PEG 100 Stearate 

    Naziv sirovine: Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate

    INCI ime: Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate

    CAS: 31566-31-1, 9004-99-3

    Hemijska klasifikacija: Mikstura, Masni alkoholi

    Funkcionalna kategorija:  Surfaktant ~ Emulgator  

    Poreklo sitovine: Italija 

    Opis: Samoemulgujući ugušćivač. Predstavlja mešavinu dva emulgatora: gliceril (mono) stearata (48-52%) i PEG-100 stearata (48-52%). Ima osobine ugušćivača i solubilizatora (stabilizuje etarska ulja). Viskoznost emulzija može se povećati dodatkom većih količina emulgatora. Formiraju se stabilne emulzije u prisustvu visokog nivoa elektrolita u kombinaciji sa drugim emulgatorima bilo kog jonskog tipa. U zavisnosti od proizvođača, javlja se u formi sitnih beličastih perli ili u formi belih ljuspica, bez mirisa. Perle su disperzibilne u vodi i ulju. Saponifikacioni broj 90-100. HLB vrednost: 10,9 (daje U/V emulzije). pH Vrednost: 5.5-7,5 (3% rastvor). Ne sadrži nijedan od alergena navedenih u Aneksu II ili III Uredbe o kozmetici (EC) 1223/2009.

    Benefiti:  

    • Glyceryl Stearate: Gliceril Stearat pomaže u održavanju hidriranosti kože formiranjem barijere na površini kože. Deluje kao emolijens, čineći kožu glatkom i mekom na dodir. Kao emulgator, pomaže u mešanju i stabilizaciji mešavine vode i ulja u kozmetičkim proizvodima. Stabilizacijom emulzija, Gliceril Stearat čini kozmetičke proizvode lakšim za nanošenje, osiguravajući ravnomerno raspoređivanje po koži ili kosi. Gliceril Stearat može poboljšati apsorpciju drugih sastojaka u kozmetičkoj formulaciji, čineći ih efikasnijim. Smatra se blagim i neiritirajućim agensom, što ga čini pogodnim za upotrebu u proizvodima formuliranim za osetljivu kožu. Dobija se iz prirodnih izvora što ga čini privlačnim sastojkom za prirodne i organske kozmetičke formulacije.

    • PEG-100 Stearat: PEG-100 Stearat je snažan emulgator. Pomaže u mešanju vodene i uljane faze formulacije, što je ključno za stvaranje stabilnih krema, losiona i drugih proizvoda na bazi emulzije. Osigurava uniformnu teksturu i sprečava razdvajanje sastojaka. Smanjujući površinski napon, PEG-100 stearat poboljšava penetraciju drugih korisnih sastojaka sadržanih u kozmetičkim formulacijama. Deluje kao uguščivać, modifikujući viskoznost kozmetičkih proizvoda. PEG-100 Stearat ima blago izražen efekat kondicioniranja kože, pomažući da koža nakon primene je mekana i glatka. PEG-100 Stearat je kompatibilan sa širokim spektrom kozmetičkih sastojaka, što omogućava njegovu upotrebu u različitim tipovima proizvoda. Pomaže u stabilizaciji kozmetičkih formulacija, produžavajući rok trajanja i održavajući efikasnost aktivnih sastojaka tokom vremena.  Smatra se sigurnim kozmetičkim sastojkom, ima nizak rizik od iritacije kože, što ga čini pogodnim za proizvode namenjene osetljivoj koži, pod uslovom da se koristi unutar preporučenih koncentracija. PEG-100 Stearat je biorazgradiv sastojak, što predstavlja poželjnu osobinu za potrošače koji traže ekološki prihvatljive kozmetičke opcije.

    • Kada se koriste zajedno, gliceril stearat i PEG-100 stearat deluju sinergistički. To ih čini idealnim za upotrebu u širokom spektru proizvoda. Poboljšavaju teksturu i stabilnost finalnog kozmetičkog proizvoda i doprinose njegovoj boljoj razmazivosti. 

    Način upotrebe: Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate je potrebno prethodno otopiti i zatim dispergovati u vodi ili ulju. Uobičajene koncentracije koje se  koriste kreću su između 2% i 8%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Koristi se za izradu širokog spektra kozmetičkih proizvoda, uključujući: kreme za lice, losione za telo, šampone, balzame za kosu, balzame za usne, kreme za sunčanje, proizvode za čišćenje lica, kreme za ruke, mleka za telo itd. 

    Izvorna sirovina: Sojino ulje   

    Način dobijanja: Gliceril stearat se dobija reakcijom glicerina sa stearinskom kiselinom, masnom kiselinom dobijenom iz sojinog ulja. PEG-100 stearat se dobija etoksilacijom stearinske kiseline (polimerizacija etilen oksida)

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama. Nisu rađena ispitivanja na životinjama u skladu sa Uredbom (EC) br. 1223/2009, Poglavlje V; Član 18 Evropskog parlamenta od 30. novembra 2009. o kozmetičkim proizvodima.

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Specifikacija proizvoda (PS - ENG)Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029