Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Colloidal Oatmeal

Colloidal Oatmeal
Koloidno brašno ovsa

Cena sa PDV-om:
1000,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Colloidal Oatmeal 

  Naziv sirovine: Koloidno brašno ovsa (zobi) 

  INCI ime: Avena Sativa (Oat) Kernel Flour

  CAS: 134134-86-4

  Sinonimi: Avena Sativa (oat) kernel flour, Avena Sativa (oat) meal extract, Avena Sativa Grain Hulled, Avena Sativa Groats, Oat Kernel Flour

  Hemijska klasifikacija: Botanički proizvod / derivat

  Funkcionalna kategorija: Zaštitno sredstvo ~ koža, abrazivno sredstvo

  Lot broj: OR-3380

  Datum proizvodnje: 07/2023

  Rok trajanja: 07/2025

  Opis: Koloidna ovsena kaša (Avena Sativa kernel flour) ili fino mleveno ovseno brašno, je prah koji se dobija mlevenjem i obradom celih ovsenih zrna. USP/NF kvaliteta.  Veličina čestica 44 mikrona. Sadrži brojne aktivne sastojke: beta-glukan, fenole, skrob, saponine, flavanoide, vitamin E. Nije testiran na prisustvo glutena (može sadržati rezidue glutena). Preservative-free. 

  Benefiti: 

  • Umirujućui efekt na kožu: Koloidna ovsena kaša ima antiinflamatorna svojstva koja pomažu da se umire iritacije na koži. Pruža olakšanje u slučajevima kožnih oboljenja poput ekcema, psorijaze i osipa.

  • Hidrira kožu: Ovas je prirodni humektans. Formira zaštitnu barijeru na površini kože. Sprečavajući gubitak vode održava hidriranost kože.

  • Blagi piling: Fina struktura čestica u koloidnoj ovsenoj kaši može delovati kao blagi piling, uklanjajući mrtve ćelije kože i nečistoće, čime koža postaje glatka i sjajna.

  • Smanjuje svrab: Ovas sadrži jedinjenja koja mogu umanjiti svrab i iritacije na koži. Posebno je koristan u slučajevima uboda insekata i opekotina od sunca.

  • pH vrednost kože: Koloidna ovsena kaša pomaže u održavanju prirodne pH vrednosti kože, što je ključno za zdravu kožu.

  • Anti-age efekti: Ovas je bogat antioksidansima, poput vitamina E i ferulinske kiseline, koji mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala i usporiti znakove starenja.

  • Jača zaštitnu barijeru kože: Smanjujući gubitak vlage kožu čini otpornijom na spoljne faktore. .

  Način upotrebe: Kolodino brašno zobi posuti po toploj ili hladnoj vodi i snažno mešati kako bi se formirala koloidna suspenzija. Uobičajene koncentracije kreću se od  5% do 30%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Dodaje se u kreme i losione za telo i lice kako bi se koža hidrirala. Pomaže u očuvanju prirodne vlažnosti kože i sprečava isušivanje. Dodavanjem koloidne ovsene kaše u kupke može se umiriti i omekšati koža, posebno kod osoba sa suvom i osetljivom kožom. Upotreba koloidne ovsene kaše u sapunima pruža blagi piling efekat, čisti kožu i ostavlja je mekom i hidriranom. Ovsena kaša se koristi u maskama za lice zbog svojih umirujućih i antiinflamatornih svojstava. Pomaže u smanjenju crvenila i iritacija, dajući koži svež i sjajan izgled. Može se koristiti kao sastojak u proizvodima za čišćenje kože, jer nježno uklanja nečistoće i višak masnoće.  Koloidna ovsena kaša se ponekad dodaje u proizvode za brijanje kako bi se umirila i zaštitila koža od iritacija izazvanih brijanjem. U nekim slučajevima, ovsena kaša se koristi u šamponima i regeneratorima kako bi se umirilo vlasište i hidrirala kosa. Međutim, važno je napomenuti da pojedinci mogu biti osetljivi odnosno alergični na ovu supstancu, pa se preporučuje testiranje na manjoj površini kože pre nego što se koristi na većem delu tela.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Zrna zobi (ovsa)  

  Dobijanje: Zrna ovasa se čiste, zatim se odstranjuju ljuske kako bi se dobili komadići koji se seku kako bi se smanjila njihova veličina. Komadići ovasa se tretiraju parom kako bi se stabilizovali i smanjio sadržaj slobodnih masnih kiselina i uništile bakterije. Ovas se melje do željene veličine čestica, 44 mikrona , što rezultira koloidnim ovsom.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029