Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Coco Betaine

Coco Betaine
Zaštičena imena i sinonimi: Amphotensid B4/C - Zschimmer & Schwarz (Italy); Amphotensid AB-RSPO-MB - Zschimmer & Schwarz; Euroquat CB - EOC Group; Empigen ® CBET - Innospec Performance Chemicals; Cola®Teric CB - Colonial Chemical, Inc.; Amononyl 265 BA - Seppic; Dehyton® AB 30 - BASF; Aktaine CB-35 - Aekyung Chemical CO.,LTD.;

Cena sa PDV-om:
120,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Coco Betaine 

  Naziv sirovine: Coco Betaine

  INCI naziv: Water, Cocamidopropyl betaine, Sodium Chloride, Glycerin, 3-Dimethylaminopropylamine, EDTA Tetrasodium Salt, Methylchloroisothiazolinone  

  CAS: 7732-18-5, 61789-40-0, 7643-14-5, 56-81-5, 109-55-7, 64-02-8, 26172-55-4

  Sinonimi: 1-Propanaminium, 3-amino-N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl-, N-coco acyl derivs., hydroxides, inner salts; NorfoxCapb; 1-Propanaminium, 3-amino-N-(carboxymethyl)-N,N-dimethyl-, N-coco acyl derivs., inner salts; N-Cocamidopropyl-N,N-dimethylglycine inner salt; N- 

  Hemijska klasifikacija: Betain 

  Funkcionalna kategorija: Antistatičko sredstvo, Sredstvo za regeneraciju kože i kose, Surfaktant ~ Sredstva za čišćenje  ~ Pojačivač pene, Modifikator viskoziteta 

  Fizičko-hemijske osobine: Coco Betain, često nazivan Cocamidopropyl Betaine (CAPB)  je amfoterni surfaktant, što znači da se radi o jedinjenju koje poseduje i pozitivno i negativno naelektrisane grupe unutar istog molekula. Njegova struktura može se podeliti na dva glavna dela: amidni deo i betain deo. Amidni deo se formira reakcijom laurinske kiseline, koja potiče iz kokosovog ulja i dimetilaminopropilamina. Laurinska kiselina sadrži dugi ugljovodonični lanac, dok dimetilaminopropilamin obezbeđuje amino grupu koja reaguje sa karboksilnom grupom laurinske kiseline formirajući amidnu vezu. Betain deo se formira dodavanjem betain grupe na amidni deo. Betain grupa sadrži kvaternerni amonijum jon koji je pozitivno naelektrisan i karboksilatnu grupu koja je negativno naelektrisana. Hidrofobni deo (ugljovodonični lanac) omogućava molekulu da privuče i emulguje ulja i masti, a hidrofilni deo (betain grupa) omogućava molekulu da se rastvori u vodi i formira stabilnu penu. Dakle, CAPB-u se ponaša kao jedinjenje koje smanjuje površinski napon vode i istovremeno omogućava formiranje pene. Deluje kao blag i efikasan surfaktant, idealan za različite kozmetičke i higijenske proizvode. Kompatibilan je sa anjonskim, nejonskim i katjonskim tenzidima (koristan i kao primarni tenzid). Uz efekat čišćenja i stvaranja pene, povećava viskozitet i predstavlja odlično antistatičko i kondicionirajuće sredstvo. Ne uzrokuje iritaciju.  Lako je rastvorljiv u vodi. pH je 5-6 u 10% vodenom rastvoru. Sadrži 30% aktivne supstance (ostalih 70% je voda). Žuta tečnost, bez mirisa  ili vrlo blagog mirisa. 

  Benefiti: 

  • Surfaktant: Cocamidopropyl Betain je surfaktant. Pomaže u stvaranju pene i omogućava čišćenje smanjenjem površinskog napona.  Smatra se blagim surfaktantom, što ga čini pogodnim za upotrebu u proizvodima namenjenim osetljivoj koži ili proizvodima za bebe i sredstavima za čišćenje lica.

  • Agens za stvaranje pene: CAPB može proizvesti bogatu i stabilnu penu, poboljšavajući senzorni doživljaj upotrebe proizvoda. Pena pomaže ravnomernoj distribuciji finalnog proizvoda i efikasnom čišćenju.

  • Agens za ugušćavanje: Kao ugušćivač povećava viskoznost finalnog proizvoda.  

  • Kondicioner: Neguje kožu i vlasište.  Može pomoći u održavanju ravnoteže vlage kože i kose, čineći ih mekim i glatkim nakon upotrebe.

  • Kompatibilnost: CAPB je kompatibilan sa širokim spektrom drugih kozmetičkih sastojaka, olakšavajući formulaciju različitih vrsta proizvoda. Može sinergistički delovati sa drugim surfaktantima poboljšavajući njihovu efikasnost. 

  • Smanjuje iritaciju: Jedna od ključnih prednosti CAPB je njegova blagotvornost u odnosu na agresivnije surfaktante, poput natrijum lauril sulfata (SLS).

  • Antistatička svojstva: U proizvodima za negu kose, CAPB može smanjiti statički elektricitet u kosi, što omogućava lakše oblikovanje i stilizovanje kose.

  Način upotrebe: Preporučeni nivo upotrebe 4-40% u zavisnosti od željenog efekta pene i čišćenja. Coco-betaine se često koristi u kombinaciji sa primarnim surfaktantima, kao što je natrijum lauret sulfat. Obično se koristi u odnosu 3:1 anjonski surfaktant : betain. U ovoj kombinaciji povećava viskoznost i poboljšava stvaranje pene. Može se mešati i u odnosu 1:1. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kupke, šamponi, penušave kupke, losioni za čišćenje, kreme, sapuni, preparati za bebe, kondicioneri i maske za kosu.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Dobija se iz kokosovog ulja i dimetilaminopropilamina   

  Način dobijanja: Kokamidopropil betain se dobija reakcijom 3-dimetilaminopropilamina sa masnim kiselinama  kokosovog ulja (uglavnom laurinske kiseline). Dobijeni amid - kokamidopropil dimetilamin se zatim podvrgava reakciji sa natrijum monohloroacetatom da bi se formirao kokamidopropil betain.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP)Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029