Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Cholesterol

Cholesterol
Sinonimi: Cholesterol - Nippon Fine Chemical Co.LTD; .Cholesterol - Croda; Vegechol® - MMP Europe


Cena sa PDV-om:
650,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Cholesterol  

  Naziv sirovine: Holesterol 

  INCI ime: Holesterol

  CAS broj: 57-88-5 

  Hemijska klasifikacija: Sterol, alkohol 

  Funkcionalna kategorija: Emulzioni stabilizator, modifikator viskoznosti ~ povećava viskoznost, kondicioner za negu kože. 

  Hemijska struktura: Cholesterol, Cholesterin. IUPAC naziv: (3S,8S,9S,10R,13R,14S,17R)-10,13-dimethyl-17-[(2R)-6-methylheptan-2-yl]-2,3,4,7,8,9,11,12,14,15,16,17-dodecahydro-1H-cyclopenta[a]phenanthren-3-ol

                  Image result for cholesterol wikipedia

  Opis: Holesterol je sterol (ili modifikovani steroid), tip lipidnog molekula. Predstavlja multifunkcionalni kozmetički sastojak koji deluje kao stabilizator, emolijens, surfaktant i sredstvo za vezivanje vode. Dobar je emulgirajući agens kad se koristi sam, a može se kombinovati i sa nejonskim emulgatorima sa kojima poboljšava stabilnost emulzija. Dobija se iz lanolinskog alkohola, koji se proizvodi ekstrakcijom i rafinacijom iz derivata ovčije vune. Javlja se u formi belih granula ili praška. Nerastvorljiv je u vodi, rastvorljiv u etanolu, etru i drugim organskim rastvaračima. U proizvodima za negu kože koristi se prvenstveno zbog svojih emolijentnih svojstava i sposobnosti da jača barijernu funkciju kože. U farmaceutskim formulacijama koristi se kao ekscipijent. 

  Benefiti: 

  • Emolijentno delovanje: Holesterol deluje kao emolijens, što znači da omekšava i zaglađuje kožu popunjavanjem prostora između ćelija kože. Iako ne privlači vodu kao humektansi, holesterol pomaže u zadržavanju vlage u koži tako što formira zaštitni sloj na površini kože koji sprečava gubitak vode (transepidermalni gubitak vode).
  • Obnavlja barijernu funkciju kože: UV zračenje može oštetiti ćelije kože i narušiti njenu barijernu funkciju. Holesterol može pomoći u procesu oporavka kože nakon izlaganja suncu, podržavajući bržu regeneraciju oštećenih ćelijskih membrana. Izlaganje UV zracima često dovodi do upalnih procesa u koži. Holesterol može imati umirujući efekat na kožu, pomažući u smanjenju upale i crvenila koje mogu nastati kao posledica opekotina od sunca. 

  • Sinergija sa drugim lipidima: U kombinaciji sa ceramidima i masnim kiselinama, holesterol može poboljšati efikasnost proizvoda za negu kože, formirajući optimalnu lipidnu strukturu koja oponaša prirodni lipidni sloj kože.

  • Stabilizator u formulacijama: Holesterol deluje kao stabilizator u emulzijama. Doprinosi stvaranju i održavanju homogene teksture proizvoda, produžavajući rok trajanja finalnog proizvoda. 

  • Sigurnost upotrebe: Smatra se sigurnim kozmetičkim sastojkom za većinu tipova kože, uključujući i osetljivu kožu. Sigurnost holesterola u proizvodima za negu kože ocenjena je od strane Stručnog panela za pregled sastojaka u kozmetici, koji ga je ocenio bezbednim za normalnu kozmetičku upotrebu u koncentracijama do 5%. Međutim, napomenuto je da većina proizvoda sadrži holesterol u opsegu od 0,1-1%.

  • Široka primena: Holesterol se može koristiti u širokom spektru proizvoda za negu kože, uključujući kreme, losione, balzame za usne i proizvode za negu oko očiju. 

  • Upotreba holesterolskih estara: Holesterolski estri, formirani kombinovanjem holesterola sa masnim kiselinama, koriste se kao emolijentni dodaci u kozmetici. 

  Način upotrebe: U formulacijama je deo masne faze i meša se sa uljima. Uobičajene koncentracije se kreću između 1-5%. Stabilan je ako se čuva u kontejnerima na hladnom i suvom mestu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kreme, losioni, balzami za usne, preparati za negu kose. 

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Ovčija vuna   

  Način dobijanja: Holesterol se proizvodi iz masti ovčije vune ekstrakcijom sa petroleum etrom. Ekstrahovani materijal se zatim prečišćava ponovljenim bromiranjem.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Proizveden iz masti ovčije vune 

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029