Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Cherry Kernel Oil

Cherry Kernel Oil
Ulje semenki trešnje

Cena sa PDV-om:
720,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Ulje2
icon-organic56
organic723
sustainably-sourced463
  • Cherry Kernel Oil

    Naziv sirovine: Ulje semenki trešnje 

    INCI naziv: Cherry Kernel Oil

    CAS: 8022-29-5

    Botanički naziv: Prunus avium

    Sinonimi: Sweet Cherry, Wild Cherry, Cherry Pit Oil

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils) 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, kondicioner za normalnu, suvu i dehidriranu kosu ~ Emolijens

    Lot broj: 40502308

    Datum proizvodnje:  08/2023

    Rok trajanja: 07/2025

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano  

    Tip obrade: RBDW

    Zemlja porekla: Italija 

    Karakteristike ulja: Ulje se dobiva metodom hladnog presovanja iz koštica višnje (Cherry Kernel). Koštice se prvo drobe i melju kako bi se oslobodilo ulje, koje se posle podvrgava procesu rafiniranja.  Ulje je zlatno žute boje, bez posebno izraženog mirisa. Lagane je teksture i brzim upijanjem stoji uz bok uljima poput kukuija i babasu butera. Ulje je visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni) i sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Gustina ulja je približno 0,910 g/cm³, a tačka dimljenja oko 210°C. Jodni broj je približno 140 - 145 g joda/100 g ulja.  Vrednost HLB=7. 

    Fitohemikalije:  Ulje je bogato masnim kiselinama. Sadrži Oleinsku kiselinu (Omega-9), približno 60 - 70%, Linolnu kiselina (Omega-6), približno 20 - 30%, Palmitinsku kiselinu, približno 5 - 10%, Stearinsku kiselinu, približno 2 - 5%, Alfa-linolensku kiselinu (Omega-3), približno 0,1 - 0,5% i Arahidnu kiselinu, čiji je sadržaj obično ispod 1%. Ulje je bogato vitaminom E, posebno alfa-tokoferolom, zatim vitaminom A (beta-Carotene), Tiaminom (B1), Riboflavinom (B2), Niacinom (B3), Pantotenskom kiselinom (B5), Vitaminom B6 ,  Vitaminom C i Vitaminom K.  Od fitosterola ulje sadrži β-sitosterol, kampesterol i stigmasterol, koje imaju sličnu strukturu holesterolu. Ulje koštica  višnje sadrži i polifenolna jedinjenja, kao što su flavonoidi i antocijani, zatim skvalen i sterole, koji su važni za očuvanje ravnoteže lipida u koži i mogu imati povoljan efekat na hidrataciju.

    Benefiti: 

    • Hidratacija: Ulje koštica višnje je odličan emolijens. Visok sadržaj oleinske i linolne kiseline pomaže u obnavljanju prirodne barijerne funkcije kože i sprečava gubitak vlage.

    • Antioksidativna svojstva: Prisustvo vitamina E i drugih antioksidanata u ulju pomaže u neutralizaciji slobodnih radikala, koji su štetni molekuli koji mogu oštetiti kožu i dovesti do preuranjenog starenja. Ovo ulje pruža zaštitu od spoljnih faktora stresa održavajući tako mladolik izgled kože.

    • Protivupalno dejstvo: Ulje sadrži jedinjenja sa protivupalnim svojstvima koja mogu umiriti iritiranu ili osetljivu kožu. Korisno je u tretmanu ekcema i psorijaze.

    • Prehranjivanje kože: Ulje je bogato hranljivim sastojcima, poput vitamina i minerala, koji prehranjuju kožu, doprinoseći zdravom izgledu kože i sjajnom tenu.

    • Nemasno ulje: Ulje koštica višnje ima relativno lagano teksturu, što ga čini pogodnim za različite tipove kože, uključujući masnu i kombinovanu kožu. Brzo se upija u kožu bez ostavljanja masnih tragova.

    • Nega kose: Pored benefita za kožu, ulje koštica višnje može se koristiti i za negu kose. Pomaže u hidrataciji i negovanju kose, čineći je mekom, sjajnom i lako upravljivom.

    • Anti-age efekat: Antioksidansi u ulju koštica višnje mogu pomoći u smanjenju pojave bora i finih linija, čineći ovo ulje odličnim sastojkom za izradu proizvoda protiv starenja. Ulje trešnje je prirodni lek protiv celulita. Takođe, sprečava oštećenja kože nastala štetnim delovanjem sunca. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za izradu kozmetičkih proizvoda za negu kože, proizvoda za sunčanje, kondicionera, proizvoda za kupanje i u dekorativnoj kozmetici. Tipični nivo upotrebe: 1-100% u proizvodima za negu kože, 0,2-1% u šamponima i kondicionerima, do 5% u preparatima za negu kose. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029