Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Bees Wax Yellow

Bees Wax Yellow
Pčelinji vosak, žuti, 100% prirodni

Cena sa PDV-om:
450,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Bees Wax Yellow 

  Naziv sirovine: Pčelinji vosak žuti, 100% prirodni 

  INCI naziv:  Bees wax

  CAS: 8012-89-3

  Sinonimi: Beeswax cera flava (yellow)

  Hemijska klasa: Vosak (100% prirodni žuti pčelinji vosak)  

  Funkcionalna kategorija: Modifikator viskoznosti, humektans, blagi emulgator 

  Lot broj: P22-11434

  Datum proizvodnje: 04.2022

  Rok trajanja: 04.2026

  Poreklo sirovine: Nemačka 

  Opis:  Pčelinji vosak je prirodna supstanca koju pčele luče kako bi izgradile svoje saće. To je kompleksna mešavina različitih jedinjenja, uključujući masne kiseline, estere i ugljovodonike. Sastoji se uglavnom od zasićenih i nezasićenih masnih kiselina dugog lanca, kao što su palmitinska kiselina, oleinska kiselina i linolna kiselina. Ove masne kiseline doprinose fizičkim svojstvima voska, uključujući čvrstu konzistenciju. Pčelinji vosak sadrži estere koji se formiraju iz masnih kiselina i alkohola prisutnih u vosku. Ovi esteri doprinose karakterističnom mirisu pčelinjeg voska. Pčelinji vosak takođe sadrži ugljovodonike poput n-heptatriakontana, n-tritriakontana i n-doktriakontana. Ovi ugljovodonici doprinose vodootpornim i zaštitnim svojstvima pčelinjeg voska. Vosak je u formi žutih perli. Prijatnog je mirisa

  Benefiti:  

  • Emolijentna svojstva: Pčelinji vosak deluje kao odličan emolijent. Pomaže u omekšavanju i hidrataciji kože. Formira zaštitnu barijeru na površini kože, sprečavajući gubitak vlage, održavajući hidriranost kože.

  • Zaštita kože:  Vosak stvaranjem zaštitnog sloja koži, štiti je od faktora okoline poput loših vremenskih uslova, zagađivača i iritanata. 

  • Umirujuće dejstvo: Pčelinji vosak ima umirujuća svojstva koja mogu pomoći u smirivanju i ublažavanju iritirane ili upaljene kože. Može biti koristan kod stanja poput suvoće, svraba i manjih iritacija kože.

  • Poboljšava teksturu proizvoda: Pčelinji vosak doprinosi teksturi i konzistenciji kozmetičkih proizvoda. Pomaže u stabilizaciji i ugušćivanju formulacija, dajući im glatki i luksuzni osećaj.

  • Prirodni konzervans: Pčelinji vosak ima prirodna konzervirajuća svojstva koja mogu produžiti rok trajanja kozmetičkih proizvoda, sprečavajući rast bakterija i gljivica.

  • Nekomedogenost: Pčelinji vosak je nekomedogen, što znači da ne začepljuje pore. To ga čini pogodnim za upotrebu u proizvodima za negu kože, uključujući one namenjene koži sklonoj aknama ili osetljivoj koži.

  • Univerzalnost: Pčelinji vosak je kompatibilan sa širokim spektrom drugih sastojaka, što ga čini svestranim sastojkom u kozmetičkim formulacijama. Može se naći u raznim proizvodima poput balzama za usne, losiona, krema, masti i proizvoda za negu kose.

  Važna napomena: Može postojat individualna osetljivost na pčelinji vosak, stoga je uvek preporučljivo testirati novi proizvod koji sadrži pčelinji vosak na malom delu kože.  

  Način upotrebe: Dodaje se uljnoj fazi formulacije. Da bi se rastopio potrebno ga je zagrejati na 62-65°C.  Tipični nivo upotrebe je 2-40%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: U kozmetičkim preparatima se koristi kao ugušćivač, sredstvo za povećanje viskoziteta /konzistencije kozmetičkih emulzija, kao osnova za emulgujuće sapune (masne kiseline + boraks) i u kozmetičkim kremama (cold kreme), ruževima i dezodoransima u stiku. Ostale namene uključuju izradu sveća, voskova za poliranje obuće i nameštaja. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Vosak je proizvod pčela

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029