Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Carnauba Wax

Carnauba Wax
Karnauba vosak

Cena sa PDV-om:
320,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Carnauba Wax

  Naziv sirovine: Karnauba vosak

  INCI ime: Copernicia Prunifera (Carnauba) Wax

  CAS: 8015-86-9

  Hemijska klasifikacija: Vosak    

  Funkcionalna kategorija:  Modifikator viskoznosti 

  Lot broj: 018221

  Datum proizvodnje: 06/2023

  Rok trajanja: 06/2026

  Opis: Karnauba vosak je prirodni biljni vosak dobijen iz listova palminog drveta (Copernicia cerifera) koji raste u Brazilu. Sastav voska: voštani estri (85%), slobodne masne kiseline, masni alkoholi i smola (15%). Odličan negelirajući ugušćivač. Povećava viskozitet i konzistenciju. Daje čvrstoću, tvrdoću i formu finalnom proizvodu. Daje dobru teksturu i stabilnost usled visoke tačke topljenja. Odličan je emolijens i ovlaživač. Poseduje dobre protektivne osobine. Efikasno štiti kožu. Ljuspice su žute boje, blagog mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu, nerastvorljiv u vodi. Tačka topljenja 80-85°C/176-185°F.

  Benefiti: 

  • Tekstura: Karnauba vosak se često koristi kao sredstvo za ugušćavanje u kozmetičkim formulacijama. Pomaže da proizvodi imaju glatku i kremastu teksturu, poboljšavajući konzistenciju krema, losiona i balzama.

  • Emolijentna svojstva: Karnauba vosak ima emolijentna svojstva. Često se koristi u balzamima za usne, ruževima i drugim proizvodima za negu usana kako bi pružio glatkoću i hidrataciju.

  • Svojstvo formiranja filma: Karnauba vosak formira zaštitni film na koži pomažući zadržavanju vlage. Ovo svojstvo formiranja filma je korisno u raznim kozmetičkim aplikacijama, uključujući maskare i olovke za oči.

  • Agens za povezivanje: U prahu, senkama za oči i rumenilima, karnauba vosak se često koristi kao agens za povezivanje. Pomaže prahu da se pričvrsti za kožu, pružajući bolju pigmentaciju i dugotrajnost.

  • Sjaj i Bljesak: Karnauba vosak je poznat po visokom sjaju i svojstvima bljeska. Često se uključuje u sjajila za usne, balzame za usne i druge proizvode za usne. 

  • Stabilizator: Može pomoći u stabilizaciji formulacija sprečavajući razdvajanje ulja i vodenih komponenti u emulzijama. 

  • Prirodni sastojak: Karnauba vosak je biljni vosak, što ga čini popularnim izborom za prirodne i veganske kozmetičke proizvode. Služi kao alternativa sintetičkim voskovima u formulacijama, ispunjavajući potrebu za održivijim i "cruelty-free" proizvodima.

  • Visoka tačka topljenja: Karnauba vosak ima visoku tačku topljenja, što ga čini pogodnim za upotrebu u formulacijama koje mogu biti izložene visokim temperaturama. 

  • Nealergijski agens: Karnauba vosak se generalno smatra nealergijskim, što ga čini pogodnim za osobe sa osetljivom kožom. Često se koristi u hipoalergijskim proizvodima koji su testirani od strane dermatologa.

   Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Vrlo je čest kozmetički sastojak. Stvara zaštitni sloj koji kožu čuva od gubitka vlage i spoljašnjih uticaja, naročito UV zraka.Dodaje se uljanoj fazi za pripremu emulzija. Prethodno ga treba otopiti. Uobičajeno udeo u preparatu je 2-40%. Koristi se za izradu krema, melema, masti, zaštitnih krema, balzama, pomada, ruževa, maskara, sjajeva za usne. Ne preporučuje se za izradu krema za lice radi komedogenosti. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Lišće palme Copernicus Cerifera   

  Način dobijanja: Karnauba vosak se dobija iz listova palme Copernicia Cerifera. Nakon žetve na suncu osušeni listovi se mehanički obrađuju kako bi se vosak odvojio od lista. Vosak se dalje prerađuje i prečišćava.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029