Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Carica Papaya Extract
Vodeno glicerinski ekstrakt ploda papaje

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

  • Carica Papaya Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt ploda papaje

    Botanički naziv: Carica papaya

    Poreklo sirovine: Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd  

    Lot broj: SQT190102

    Datum proizvodnje: 02/2019

    Rok trajanja: 02/2021

    Int. Shipping: HS Code 2101202000

    Opis: Papaja (lat. Carica papaya) je drvenasta biljka iz porodice Caricaceae. Poreklom je iz tropskih krajeva Amerike. Prvi put je kultivisana u Meksiku, a trenutno se uzgaja u većini tropskih zemalja, i u Sjedinjenim Američkim Državama (savezne države Florida, Havaji i dr.). Papaja sadrži proteolitički enzim papain. Plod je bogat likopenom (u proseku 3,39 mg na 100 g), vitaminom C, kao i mineralima važnim za ljudsko telo. Sadrži takođe različite fitohemikalije, uključujući karotenoide i polifenole, kao i benzil izotiocijanat i benzil glukozinat. Seme papaje sadrži cijanogenu supstancu prunasin. Ekstrakt je svetložuta tečnost, karakterističnog mirisa. Konzervisan je sa kaprilhidroxamskom kiselinom. Rastvorljiv je u vodi.

    Upotreba: Papaja hidrira i hrani kožu. Povećava elastičnost kože. Zahvaljujući enzimu papainu ekstrakt papaje je efikasan u slučajevima postojanja akni na koži lica. Uklanja nečistoće i mrtve ćelije kože. Izjednačava ten i uklanja pigmentne mrlje. Štiti kožu od štetnog delovanja sunčevih zraka. Kosu čini sjajnom, mekom i jakom. Uklanja perut.  Generalno se klasifikuje kao netoksičan kozmetički ingredijent. (EVG). U kozmetici se koristi kao sastojak proizvoda za ličnu higijenu. Koristi se u formulacijama za izradu šampona i proizvoda za kosu, kao i za negu kože, čišćenje i izradu proizvoda za kupanje. Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 5% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi.

    Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU