Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Camelina Oil

Camelina Oil
Ulje divljeg lana (Camelina sativa)

Cena sa PDV-om:
750,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic793
sustainably-sourced764
organic742
 • Camelina Oil 

  Naziv sirovine: Ulje divljeg lana (Camelina sativa)

  INCI ime: Camelina Sativa Seed Oil

  CAS: 68956-68-3

  Sinonimi: Wild flax, Siberian oilseed, Gold-of-pleasure,, Leindotter, Saat-Leindotter, Dotterlein (njem.), cameline, cameline, sésame d’Allemagne (fr.), dorella coltivata, camelina coltivata (tal.).

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose ~ Emolijens

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano (temperatura ekstrakcije ulja niža od 49°C). 

  Obrada:  RBD. Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja.

  Zemlja porekla: Švedska

  Opis: Ulje divljeg lana se dobija iz semenki biljke (Camelina sativa). Prirodni je izvor nezasićenih masnih kiselina: sadrži 35-45 % omega-3 i 15-20 % omega-6 višestruko nezasićenih masnih kiselina i oko 16% omega-9 nezasićenih masnih kiselina. Ulje je bogato i antioksidansima. Zbog prisustva tokoferola veoma je stabilno i otporno na oksidaciju. Ulje je bistre žute boje i karakterističnog mirisa.

  Benefiti: 

  •  Hidratizacija: Ulje divljeg lana je odličan emolijens, pomaže zadržavanju vlage i sprečava dehidrataciju. Formira zaštitnu barijeru na koži. Sprečava gubitak vlage. Kožu čini mekom i elastičnom.

  •  Prehranjivanje kože: Ulje je bogato vitaminima A, E i D, kao i esencijalnim masnim kiselinama. Ovi hranljivi sastojci pomažu u poboljšanju zdravlja kože, podstiču regeneraciju ćelija i održavaju mladoliki izgled kože.

  •  Protivupalno dejstvo: Ulje divljeg lana poseduje protivupalna svojstva koja mogu pomoći smirivanju iritirane kože. Može biti korisno kod problematičnih stanja kože kao što su ekcem, psorijaza i dermatitis.

  •  Posvetljivanje kože: Ulje sadrži prirodna svojstva posvetljivanja kože koja mogu pomoći u izjednačavanju tena i smanjenju pojave tamnih fleka i hiperpigmentacije. Redovna upotreba ulja može rezultirati sjajnijim i blistavijim tenom.

  •  Anti-age dejstvo: Visok sadržaj vitamina E ulje divljeg lana čini efikasnim u borbi protiv znakova starenja. Vitamin E je moćan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala. Ulje utiče na smanjenje pojave bora i finih linija.

  •  Uklanjanje šminke: Slatko bademovo ulje može se koristiti kao nežno i efikasno sredstvo za uklanjanje šminke. Njegova uljasta tekstura pomaže u otapanju šminke, uključujući i vodootporne proizvode, bez izazivanja iritacije ili isušivanja kože.

  •  Nega kose: Ulje je korisno za zdravlje kose. Pomaže u hidrataciji i ishrani kose, čineći je mekom, glatkom i lakšom za oblikovanje. Takođe može pomoći u smanjenju "neposlušnosti" kose, regeneraciji oštećene kose i podsticanju rasta kose.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Odlično ulje za intenzivnu ishranu kože lica i tela, pa se koristi za izradu krema i mleka za telo. Koristi se uglavnom za suvu kožu, kožu sklonu upalama i iritacijama. Koristi se i u proizvodima za negu kose jer joj daje sjaj i čvrstinu.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Monografija, Tehnički podaci, Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029