Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Blueberry Fruit Powder

Blueberry Fruit Powder
Koncentrovani prah ploda borovnice 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Blueberry Fruit Powder

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah ploda borovnice 10:1

  INCI ime: Blueberry Fruit Extract

  CAS:  84082-34-8

  Latinski naziv: Vaccinium Angustifolium (Blueberry)

  Sinonimi: Bilberry extracts; Extract of whortleberry; Myrtocyan 

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Zemlja porekla: Kina

  Opis: Borovnica (Vaccinium corymbosum) je listopadni, višegodišnji žbun koji pripada porodici Ericaceae. Obično naraste između 1,5 do 3 metra u visinu. Listovi su jednostavni, jajasti do kopljasti, dužine od 1 do 8 centimetara. U proleće i leto su zelene boje, dok u jesen postaju crveni ili purpurni. Biljka proizvodi grozdove malih, zvonastih cvetova koji su bele do svetlo ružičaste boje i cvetaju od kasnog proleća do ranog leta. Ovi cvetovi daju plodove koji su isprva zeleni, zatim crvenkasto-purpurni, i konačno sazrevaju do tamnoplave ili modro-crne boje kada su zreli. Borovnice uspevaju u dobro dreniranim, kiselim zemljištima sa pH vrednošću od 4,5 do 5,5 i preferiraju puno sunca. Poreklom su iz Severne Amerike, ali se sada gaje u mnogim umerenim regionima širom sveta. Plod je bogat antioksidansima, vitaminima C i K i dijetetskim vlaknima. Sadrži antocijanine koji su snažni antioksidansi. Ovi pigmenti daju borovnicama njihovu prepoznatljivu plavo-ljubičastu boju. Pored antocijanina, borovnice sadrže i druge flavonoide kao što su kvercetin i katehini. Ove supstance takođe imaju antioksidativna svojstva. Borovnice su bogate fenolnim kiselinama kao što su klorogenska kiselina i kafeinska kiselina. Ove kiseline imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Resveratrol je prisutan u manjim količinama. Poznat je po svojim "anti-aging" svojstvima. Epikatehini su bioaktivna jedinjenja koja mogu poboljšati funkciju krvnih sudova i poboljšati mikrocirkulaciju u koži. 

  Benefiti:

  • Antioksidativno dejstvo: Ekstrakt borovnice sadrži različite vrste antioksidanata koji mogu neutralisati slobodne radikale. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji mogu oštetiti ćelije kože, izazivajući oštećenja i prevremeno starenje kože. 

  • Antiflamatorno dejstvo: Neke komponente ekstrakta, poput fitosterola, mogu imati antiinflamatorna svojstva i  mogu pomoći u smanjenju upale i iritacije kože. poboljšavajući opšte stanje kože.

  • Hidratacija: Ekstrakt borovnice sadrži supstance koje pomažu u zadržavanju vlage u koži odnosno povećavaju sposobnost kože da zadrži vlagu. To može doprineti hidrataciji kože, čineći je mekom i glatkom.

  • Zaštita od UV zračenja: Određeni sastojci u ekstraktu imaju sposobnost da neutrališu ili apsorbuju deo UV zračenja, što može pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih suncem.

  • Stimulacija regeneracije kože: Ekstrakt može podstaći procese regeneracije ćelija kože, što može ubrzati zaceljivanje rana, ožiljaka ili drugih oštećenja.

  • ·     Antimikrobno dejstvo: Neke komponente ekstrakta, mogu imati antimikrobna svojstva i mogu pomoći u suzbijanju rasta bakterija ili drugih mikroorganizama na koži, smanjujući rizik od infekcija ili pojave akni.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

  Skladištenje/rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog poreklo

  Dokumentacija: Extraction Process Flow ChartBezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029