Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Black Pepper Essential Oil
Etarsko ulje crnog bibera

Cena sa PDV-om:
420,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
black-pepper
icon-organic94
organic86
sustainably-sourced729
  • Black Pepper Essential Oil 

    Naziv sirovine: Etarsko ulje crnog bibera   

    Latinski naziv:  Piper nigrum  (Black Pepper) 

    Sinonimi: Black Peppercorn, Kaali Mirch

    Hemijska klasifikacija: Esencijalno ulje

    Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

    Opis biljke: Višegodišnja biljka iz porodice Piperaceae. Poreklom je iz tropskih delova Indije i jugoistočne Azije, a danas se komercijalno uzgaja u mnogim tropskim oblastima.  Osušeni mleveni crni biber koristi se još od antičkih vremena, kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Miris i ukus dobija od jedinjenja piperina koji se nalazi u plodovima. Naučno ime celog roda bibera (Piper) ima koren u tamilskoj reči pippali kojom se označava vrsta Piper longum. Ta reč je iz tamilskog prenesena u grčki kao πέπερι, a odatle u latinski kao piper. Ime biber u srpski jezik dolazi u početku preko grčkog, i to u formi papar i peper, dok je sadašnji naziv „biber” turcizam (tur. karabiber). 

    Opis ulja: 100% čisto i prirodno ulje. Dobija se destilacijom vodenom parom iz suvih plodova crnog bibera. Od aktivnih principa ulje sadrži: Limonene, Pinene, Myrcene, Phellandrene, Beta-caryophyllene, B-bisabolene, Sabinene, Linalol, Pinocarveol, a-Terpineol, Camphene, a-Terpenene. Aktivni sastojci deluju protivupalno, analgetski, pospešuju cirkulaciju i ublažavaju bol na mestu primene. Ulje je namenjeno za lokalnu upotrebu kod: lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Smanjuje bol u mišićima i koštano–zglobnom sistemu. Koristi se kod sportskih povreda.

    Upotreba: Koristi se u aromaterapiji, prirodnoj parfimeriji, kozmetici i formulacijama za ličnu negu u skladu sa IFRA  (International Fragrance Association) standardima. 

    INCI naziv: Piper Nigrum (Black Pepper) Seed Oil

    CAS broj: 8006-82-4 ; 84929-41-9

    Poreklo sirovine: Indija

    FEMA broj: 2845

    EINECS broj: 284-524-7

    Product Code:  PEO1020

    Mirisna klasifikacija (nota): Middle to Top Note

    Poreklo sirovine: Indija

    Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

    Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

    Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL)

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Deklaracija o alergenima, Index of IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

    Dodatne informacije: Black Pepper Essential Oil

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU