Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Beta Glucan

Beta Glucan
Sinonimi: PF SC-Glucan - Hyundai Bioland Co., Ltd.; SynerShield Pro - Roelmi HPC USA; SymGlucan® - Symrise; Gioactive® SPG-PF - JAKA(GREAF) Biotech Co., Ltd.; Gmoist® ASG - JAKA(GREAF) Biotech Co., Ltd.

Cena sa PDV-om:
380,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Beta Glucan

    Naziv sirovine: Beta glukan

    INCI ime: Aqua, Glycerin, Beta- Glucan, 1,2-Hexanediol, Pentylene Glycol

    CAS: 7732-18-5, 56-81-5, 26874-89-5, 6920-22-5, 5343-92-0

    Hemijska klasifikacija: Ugljeni hidrat

    Strukturna formula: β-Glukani (beta-glukani) su polisaharidi D-glukoznih monomera povezanih β-glikozidnim vezama. β-glukani su raznovrsna grupa molekula koja može da varira u pogledu molekulske mase, rastvorljivosti, viskoznosti, i trodimenzione konfiguracije.

                

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose; Humektans 

    Poreklo sirovine: SAD

    Opis:  Beta-glukani su vrsta rastvorljivih vlakana koji su prisutni u različitim prirodnim izvorima, uključujući određene žitarice (ovas i ječam), kvasac, a ima ih i u nekim bakterijama. Izuzetnu vrednost ima beta glukan koji se dobija iz gljiva: Shiitake (Lentinula edodes), Reishi gljive (Ganoderma lucidum), Maitake gljive (Grifola frondosa), Agaricus blazei (Agaricus subrufescens) i Chaga gljive (Inonotus obliquus).  Hemijski ovi spojevi su polisaharidi, što znači da se sastoje od dugih lanaca molekula glukoze. Beta glukan dobijen iz pečurki se razlikuje se od onog iz zobi (ovsa). Rastvara se u vodi i glicerinu. Ne sadrži konzervanse. Rastvor je bezbojan do blago žut; pH 6-8.

    Benefiti:   

    • Hidratacija: Beta-glukan deluje kao humektans. Zbog svoje velike molekularne težine ima dobar kapacitet vezivanja vode i samim tim efekat vlaženja. Privlači i zadržava vlagu i kad se nanosi topički, može pomoći u hidrataciji kože, održavajući je vlažnom i sprečavajući suvoću.

    • Antioksidativno dejstvo: Beta-glukan ima antioksidativna svojstva, što znači da može neutralisati slobodne radikale u koži koji mogu oštetiti kolagen i druga strukturalna tkiva. Smanjenje oksidativnog stresa može pomoći u očuvanju zdravlja kolagena.

    • Anti-aging: Beta-glukan može stimulisati fibroblaste, podstičući ih da proizvode više kolagena. Ova stimulacija doprinosi poboljšanju elastičnosti i čvrstoće kože, smanjujući pojavu sitnih linija i bora.

    • Zaceljivanje rana: Istraživanja su pokazala da beta-glukan može uticati na prirodni proces zaceljivanja kože. Može  pomoći u obnavljanju oštećene kože, što ih čini korisnim u proizvodima namenjenim nezi kože ili za tretiranje manjih povreda kože.

    • Podrška imunološkom sistemu kože: Beta-glukan može stimulisati imunološki odgovor kože, doprinoseći odbrani od spoljnih stresora i na taj način uticati na opšte zdravlje kože.

    • Zaštita od sunca: Iako nisu zamena proizvodima za zaštitu od sunca, beta-glukan može pružiti određeni nivo zaštite od UV zračenja. Mogu doprineti odbrambenim mehanizmima kože i pomoći u smanjenju oštećenja izazvanog izlaganjem suncu.

    • Unapređenje teksture: Beta-glukani mogu poboljšati teksturu kozmetičkih proizvoda. Doprinose ukupnom osećaju i razmazivosti formulacija, čineći ih prijatnijim za korisnike.

    • Kompatibilnost s drugim sastojcima: Beta-glukan se dobro slaže s različitim kozmetičkim sastojcima. Može se uključiti u različite formulacije, uključujući kreme, serume, losione i maske.

    Način upotrebe: Komponenta je vodene faze formulacije. Uobičajeno se dodaje u koncentraciji od 1% do 5%. Stabilan je kada se čuva u zatvorenim kontejnerima na hladnom i suvom mestu. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Koristi kao aktivni sastojak u brojnim kozmetičkim proizvodima, za izradu anti-age krema, losiona, seruma za kožu, maski i u dekorativnoj kozmetici.

    Izvorna sirovina iz koje se dobija: Gljive - Lions Mane Mushroom (Hericium erinaceus)

    Način dobijanja: Izdvaja se i prečišćava iz gljiva.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Carinski Tarifni broj: 39139090

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029