Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Bay Laurel Essential Oil
Etarsko ulje lovora

Cena sa PDV-om:
340,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Bay-Laurel-Essential-Oil
icon-organic587
organic571
sustainably-sourced823
  • Bay Laurel Essential Oil 

    Naziv sirovine: Etarsko ulje lovora

    Latinski naziv: Laurus Nobilis

    Sinonimi: Laurus nobilis L., Sweet Bay, True Laurel, Laurel Leaf, Laurel Tree

    Hemijska klasifikacija: Esencijalno ulje

    Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

    Botanički opis biljke: Lovor (lat. Laurus nobilis L.), je zimzeleno drvo (žbun) iz istoimene porodice Lovori (Lauraceae). Domovina lovora je Mala Azija, odakle se raširio po celom Sredozemlju. U Britaniji je kultivisan još u 16. veku, ali zbog hladnije klime dostiže polovinu visine koju inače dostiže na prirodnim staništima. Latinsko ime vrste potiče od reči laurus - pobeda, slavlje i nobilis - plemenit, slavan. U našem narodu lovor je poznat i pod inazivom: davorika, zelenika, lovorika, javorika. I lišće i plodovi lovora od davnina imaju primenu u narodnoj medicini, u kulinarstvu kao začin i u hortikulturi kao stablo ili kao formalno oblikovana živa ograda.

    Opis ulja: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje. Dobija se hidro-destilacijom vodenom parom iz listova biljke Laurus Nobilis. Od aktivnih principa ulje sadrži: Eugenol, Myrcene, Chavicol, Linalool, Limonene. Snažno analgetsko i fungicidno delovanje čini eterično ulje lovora skoro nezamenjivim sastojkom u terapiji jakih bolova, te kod težih gljivičnih oboljenja (poput gljivičnih infekcija na noktima). Lovorovo ulje je jedno od najdelotvornijih ulja za jačanje i preventivu – čisti limfni sistem, ima ekspektoransna i mukolitična svojstva i preporučuje se za proširene vene. Ima snažno antivirusno dejstvo pa se njegovo korišćenje preporučuje kod virusnih infekcija kao što je grip. Osim toga lovor ima antiseptičko dejstvo, jača apetit, poboljšava varenje, sprečava vrenje u crevima i pomaže izbacivanje nagomilanih gasova. U narodnoj medicini koristi se u lečenju hroničnog bronhitisa, prehlade, gripa i reumatizma. Ulje je rastvorljivo u alkoholu i fiksnim uljima, a nerastvorljivo u vodi. Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014),

    INCI naziv: Laurus Nobilis (Laurel) Leaf Oil

    CAS broj: 8002-41-3 ; 84603-73-6

    EINECS broj: 283-272-5

    Fema broj: 2125

    Product Code: PEO1014

    Mirisna klasifikacija (nota): Top to Middle Note

    Poreklo sirovine: Turska

    Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

    Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

    Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL)

    Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Deklaracija o alergenima, IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

    Dodatne informacije: Bay Laurel Essential Oil

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU