Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Basil Extract
Vodeno glicerinski ekstrakt bosiljka

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Basil Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt bosiljka   

    Latinski naziv: Ocimum basilicum L.

    Sinonimi: Albahaca, Basilic, Basilic Commun, Basilic Grand, Basilic Grand Vert, Basilic Romain, Basilic aux Sauces, Basilici Herba,  Krishna Tulsi, Munjariki, Ocimum basilicum, St. Josephwort, Surasa, Sweet Basil, Vanatulasi, Varvara, Visva Tulsi.

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvućne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C

    Opis ekstrakta: Ekstrakt je konzervisan kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Svetle je boje, bez mirisa. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.  

    Fitohemikalije: Monoterpenski ugljovodonici, oksigenisani monoterpeni, seskviterpeni ugljovodonika, oksigenovani seskviterpeni, triterpeni, flavanoidi, aromatična jedinjenja, linalool, ružmarinska kiselina, cinapinska kiselina, ursolna kiselina. Od vitamina, bosiljak sadrži C, B2 i PP, kao i karoten i rutin U etarskom ulju bosiljka u različitim razmerama nadjeni su: metilhavikol (60%), L-limalol (do 40%), eugenol (do 40%), cineol (do 2,5%), metilcianamid (do 15%) lerpenagotsimen (slicno mircemu), seskviterpen, tragovi anetola, pinena, olefinov terpen.

    Osobine: Ekstrakt bosiljka ima umirujuće, antiinflamatorno dejstvo. Takođe poseduje snažno baktericidno dejstvo protiv velikog broja mikroorganizama. Vitamini prisutni u ekstraktu doprinose jačanju krvnih sudova i kapilara. Ekstrakt čisti pore i uklanja višak sebuma i nečistoća na koži. Umirujući efekti bosiljka pomažu u uklanjanju nepoželjnih simptoma ekcema i psorijaze.

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Ocimum basilicum, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 8015-73-4, 7377-03-9, 26402-26-6

    Način upotrebe: Ekstrakt je komponenta vodene faze. Uobičajeno se dodaje u koncentraciji od 5% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Nalazi primenu u izradi krema, losiona, proizvoda za čišćenje, proizvoda za negu kose i proizvoda posle sunčanja.  

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Dokumentacija: Bezbednosni list

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize (COA)

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU