Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Bamboo Powder

Bamboo Powder
Koncentrovani prah bambusa 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Bamboo Powder 

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah bambusa 10:1

  INCI ime: Bambusa Vulgaris Extract

  CAS: 91771-33-4

  Sinonimi: Arundarbor vulgaris (Kuntze) Kuntze, Bambos vulgaris (Schrad.) W.Wight, Bambusa arundinacea var. striata (Lodd. ex Lindl.) Gamble, Bambusa striata Lodd. ex Lindl., Leleba vulgaris (Schrad.) Nakai

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Bambusa vulgaris je tropska vrsta bambusa koja se odlikuje brzim rastom. Formira guste šikare visokih stabljika, koje mogu narasti i do 20 metara visine. Stabljike su svetlo žute do zlatno-zelene boje, sa karakterističnim čvorovima i mogu imati prečnik između 10 i 15 centimetara. Listovi su duguljasti, intenzivno zeleni i doprinose gustoj krošnji koja se elegantno njiše na vetru. Cvetanje je retka pojava koja se ne može lako predvideti, dodajući element misterije ovoj fascinantnoj biljci. Neke od ključnih fitohemikalija koje sadrži Bambusa vulgaris su: silicijum-dioksid (Silika), flavonoidi (Catechin, Quercetin, Kaempferol, Isoorientin, Isoschaftoside, Orientin i Tricin), fenolne kiseline (Galna, Kafeinska i Ferulska kiselina), Lignin, steroidi i triterpenoidi, aminokiseline i proteini (Lizin, Metionin, Fenilalanin, Treonin, Triptofan, Valin, Leucin i Izoleucin, a od neesncijalnih aminokiselina: Alanin, Asparaginska kiselina, Glutaminska kiselina, Glicin, Proline, Serin i Tirozin).  Od minerala prisutni su kalijum, kalcijum i magnezijum. Boja ekstrakta varira od svetložute do tamno smeđe, u zavisnosti od koncentracije i tipa fitohemikalija koje su ekstrahovane. Ekstrakt je rastvorljiv u vodi ili organskim rastvaračima kao što su etanol, metanol i aceton, što zavisi od vrste ekstrahovanih fitohemikalija. Za ekstrakciju i dobijanje biljnog praha koristi se cela biljka. 

  Benefiti: 

  • Odličan apsorbens: Bambusov prah je izuzetno efikasan u apsorpciji viška masnoće sa kože zahvaljujući visokom sadržaju silicijum-dioksida koji prirodno privlači i zadržava masne supstance. Kada se primeni na kožu, nežno upija sebum i masnoću bez izazivanja iritacije ili suvoće kože. Zahvaljujući svojoj sposobnosti da pruži koži mat efekat bambusov prah je postao cenjen dodatak u kozmetičkim proizvodima kao što su razne vrste pudera i maski za lice. 

  • Blagi eksfolijant: Zahvaljujući svojoj finoj teksturi, bambusov prah može delovati kao blagi piling, nežno uklanjajući mrtve ćelije kože, ostavljajući kožu glatkom i obnovljenom. Redovna upotreba proizvoda sa bambusovim prahom može pomoći u smanjenju vidljivosti pora. 

  • Protivupalno delovanje: Bioaktivni sastojci u bambusu mogu inhibirati enzime i citokine koji su uključeni u upalne procese u koži. Na primer, mogu sprečiti proizvodnju prostaglandina i leukotriena, koji su hemijski posrednici odgovorni za upalne reakcije. Fenolni spojevi i flavonoidi prisutni u bambusu imaju snažna antioksidativna svojstva koja pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa, koji su često povezani s upalnim stanjima kože.

  • Regeneracija kože: Bambusovi sastojci mogu podsticati obnovu kožnih ćelija, što je važno u procesu lečenja i smanjenja upalnih reakcija kože. Silicijum-dioksid može pomoći u jačanju barijerne funkcije kože, čime se smanjuje njena osjetljivost na iritante i potencijalne upalne agense iz okoline.

  • Prirodan i ekološki prihvatljiv sastojak: Kao prirodan i obnovljiv resurs, bambusov prah je ekološka opcija u kozmetici i privlači korisnike koji traže održive i ekološke proizvode.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 5-10%.

  Skladištenje i rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu, zaštićen od svetlosti. Rok upotrebe 2 godine.
   
  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 
   
  GMO: Nije GMO  
   
  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla
   
 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029