Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Babassu Butter

Babassu Butter
Babasu buter

Cena sa PDV-om:
1000,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Babasu-buter
 • Babassu Butter

  Naziv sirovine: Babasu buter

  INCI naziv: Attalea speciosa (Babassu) Seed Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Beeswax

  CAS: 91078-92-1, 67701-30-8, 8012-89-3

  Sinonimi: Orbignya phalerata, Orbignya martiana Barb.Rodr., Orbygnia speciosa (Mart. ex Spreng.)

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, modifikator viskoznosti, okluziv

  Lot broj: ALB02230004

  Datum proizvodnje: 02/2023

  Rok trajanja: 02/2025 

  Opis: Buter je sastavljen od babasu ulja, miksture triglicerida palmitinske i stearinske kiseline i pčelinjeg voska. Nehidrogenizovani trigliceridi palmitinske i stearinske kiseline su reološki modifikatori i stabilizatori viskoznosti i koriste se za geliranje ulja. Potpuno su prirodne supstance. Pčelinji vosak se koristi kao uguščivać. Buter je mekan, bez mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu i uljima, a nerastvorljiv u vodi.

  Delovanje na kožu: Babasu buter je sličan kokosovom buteru. Odličan je emolijens, kožu čini mekom i glatkom. Ima dobar hranljivi i revitalizirajući efekat (penetrira dobro kroz kožu), dobar je ovlaživač, idealan za iritiranu i ispucalu kožu.

  Benefiti: 

  • Hidratantna svojstva: Babasu buter ima izvrsna emolijentna svojstva. Pomaže u omekšavanju i hidrataciji kože, što ga čini vrednim sastojkom u raznim proizvodima za negu kože, poput losiona, krema i balzama.

  • Hranjivi sastojci: Babasu buter je bogat različitim masnim kiselinama, uključujući laurinsku, miristinsku i oleinsku kiselinu. Ove masne kiseline doprinose hidrataciji i zaštiti kože.

  • Brza apsorpcija: Jedna od prednosti babasu butera je njegova sposobnost brze apsorpcije i prodiranje u dublje slojeve kože bez ostavljanja masnog ostatka. To ga čini pogodnim za formulacije gde je poželjan lagani i nemasni osećaj.

  • Zaštita barijere kože: Masne kiseline prisutne u babasu puteru, doprinose njegovim svojstvima zaštite kože. Sprečava gubitk vlage i održava kožu hidriranom.

  • Antiinflamatorno dejstvo: Babasu buter ima antiinflamatorna svojstva. Umiruje iritiranu /upaljenu kožu. Može se uključiti u formulacije koje za tretman ekcema, psorijaze ili opšteg crvenila kože.

  • Antioksidativni sadržaj: Buter sadrži antioksidanse poput vitamina E, koji mogu pomoći u neutralizaciji slobodnih radikala i zaštiti kože od oksidativnog stresa. To može doprineti anti-aging efektima i podržati opšte zdravlje kože.

  • Benefiti za negu kose: Babasu buter se takođe koristi u proizvodima za negu kose. Njegova hidratantna i kondicionirajuća svojstva mogu pomoći poboljšanju teksture kose, smanjenju neposlušnosti i povećanju sjaja. Često se uključuje u šampone, regeneratore i maske za kosu.

  • Ne-komedogen: Babasu buter se smatra non-komedogenim, što znači da je malo verovatno da će začepiti pore. To ga čini pogodnim za upotrebu u proizvodima za različite tipove kože, uključujući one sklonije aknama.

  Način upotrebe: Pre upotrebe zagrejati da se istopi, dodati u masnu fazu formulacija. Uobičajena koncentracija za proizvode nege kože i usana je 4-20%. Samo za spoljnu upotrebu.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Visoko kvalitetan emolijens, kondicioner koji omekšava kožu. Koristi se kao filmogeno sredstvo, negelirajući ugušćivač i ovlaživač u različitim preparatima. Stabilizator je emulzija. Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za negu suve kože, ulja za kupanje, noćni kremovi. Koristi se u proizvodima za sunčanje (preplanulost), u dekorativnoj kozmetici (ruževi za usne), za izradu balzama, supozitorija i vagitorija, i za izradu dječje kozmetike.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Beeswax

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029