Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Ashwagandha Root Powder

Ashwagandha Root Powder
Koncentrovani prah ašvagande 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Ashwagandha Root Powder 

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah ašvagande 10:1 

  INCI ime: Withania Somnifera Root Extract 

  CAS: 90147-43-6

  Botanički naziv: Withania Somnifera

  Sinonimi: Indijski Ginseng, Zimska Trešnja, Withania Somnifera (latinsko ime), Ajagandha, Kanaje Hindi, Samm Al Ferakh, Asgand, Amukkara (na Tamilskom)

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Ashwagandha je grm srednje veličine, koji dostiže najviše 1.70 m visine i daje mali crveni plod. Raste u toplim klimatskim uslovima, a njeno poreklo je severno-istočni deo Indije. Uspešno se uzgaja u Pakistanu, Nepalu, Šri Lanci i Bangladešu. Prah sadrži preko 35 biološki aktivnih sastojaka. Sadrži Withanolide, steroidne laktone koji su glavni bioaktivni sastojci ashwagandhe, alkaloide (withanin, somniferin, tropin, i anaferin) i saponine (Withanosid IV i Withanosid V,  Sitoindoside VII i Sitoindoside VIII). Takođe su prisutni i Flavonoidi koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa. Withaferin A je jedan od najistraživanijih withanolida. Ima snažna protivupalna, antioksidativna, antitumorska i anksiolitička svojstva.

  Benefiti: 

  • Anti-aging: Ašvaganda pomaže u očuvanju elastičnosti i čvrstoće kože podstičući proizvodnju kolagena, čime se smanjuje pojava bora i finih linija. Zahvaljujući antiinflamatornim svojstvima može umanjiti crvenilo i otok, dajući koži zdraviji izgled. Ašvaganda sadrži moćne antioksidante koji pomažu u zaštiti kože od oštećenja slobodnim radikalima. 

  • Poboljšava ton i teksturu kože: Redovna upotreba ašvagande u kozmetičkim formulacijama može pomoći u poboljšanju teksture i tona kože. 

  • Hidratacija: Hidratacija kože jedan je od ključnih efekata ašvagande koji doprinosi očuvanju mladolikog izgleda i zdravlja kože. Ašvaganda pomaže u održavanju prirodne ravnoteže vlage u koži, čime se sprečava suvoća i dehidratacija. Zahvaljujući svojim sastojcima koji podstiču regeneraciju i obnovu ćelija kože, ašvaganda jača zaštitnu barijeru kože, čineći je otpornijom na negativne spoljašnje uticaje. Poboljšava elastičnost i mekoću kože. 

  • Zdravlje kose i vlasišta: Ašvaganda može pomoći stimulaciji folikula dlake, što može dovesti do poboljšanja rasta kose. Njene adaptogene osobine mogu smanjiti nivo stresa, koji je čest uzročnik problema sa rastom i gubitkom kose. Bogata esencijalnim mineralima, uključujući cink i gvožđe, ašvaganda hrani kosu, čime pomaže u smanjenju lomljenja i oštećenja. Ovo može dovesti do jače, guste i zdravije kose. Zahvaljujući svojim antimikrobnim i protivupalnim svojstvima, ašvaganda može pomoći u smanjenju peruti i upala na vlasištu. Održavajući vlasište čistim i zdravim, smanjuje se rizik od iritacija i infekcija koje mogu uticati na zdravlje kose.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda.  Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

  Skladištenje i rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029