Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Artemisia Annua Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt slatkog pelina

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Artemisia Annua Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt slatkog pelina

    Latinski naziv: Artemisia annua L.

    Sinonimi: Artemisia Chamomilla C.Winkl., Sweet Wormwood, Sweet Annie, Sweet sagewort, Annual Mugwort , Annual Wormwood

    Hemijska klasifikacija: Mikstura, Biljni proizvod 

    Funkcionalna kategorija: Sredstvo za regeneraciju kože, humektans. emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korisćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C

    Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetle žute boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.

    Osobine: Jedan od najvažnijih hemijskih sastojaka ekstrakta je organsko jedinjenje artemisinin. Artemisinin je priznat od svetske zdravstvene organizacije kao efikasan antimalarik. Delotvoran je i kod parazitskih infekcija kao što je šistozomijaza. Efikasno uništava bakterije, gljivice i neke viruse. Lekovita svojstva čine ga izvrsnim za lokalnu primenu kod osoba sa atopijskom dermatitisom. Snažan je antioksidans pa se koristi u izradi anti-age proizvoda u cilju smanjenja pojave finih linija i bora na licu. Ostale fitohemikalije prisutne u ekstraktu slatkog pelina su: tujon, tujil-alkohol i azulen, seskviterpenski laktoni, flavonoidi, fenil-karbonske kiseline, poliacetilen i soli kalijuma i mangana.

                              Artemisinin.svg

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Artemisia annua extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84775-74-6, 7377-03-9, 26402-26-6

    Način upotrebe: Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 5%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Koristi se u izradi anti-age krema i losiona, proizvoda za čišćenje, proizvoda za negu kose, proizvoda posle sunčanja i kondicionerima za kosu.  

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine  

    Dokumentacija: Bezbednosni list

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize (COA)

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU