Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Argireline

Argireline
Proizvođači i zaštičena imena: Acetyl Hexapeptide-8 (SpecPed® AH8P) - Spec-Chem Industry Inc; Peptidox L - Gfn-Selco; WKPep® SAWMPeptides - Shenzhen Winkey Technology Co., Ltd.; Acetyl Octapeptide-3 Liquid - COSROMA; SpecPed® SC-AH8 0.05% (Acetyl Hexapeptide-8) - Spec-Chem Industry Inc; 0.05% Acetylhexapeptide-3 Solution - Hangzhou Rebtech Novel Material Co., Ltd.

Cena sa PDV-om:
680,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Argireline 

  Naziv proizvoda: Argireline 

  INCI ime: Water, Acetyl Hexapeptide-8, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate

  CAS: 7732-18-5, 616204-22-9, 122-99-6, 24634-61-5

  Sekvenca: Ac-Glu-Glu-Met-Gln-Arg-Arg-NH2

  Sinonimi: Acetyl hexapeptide-8, Acetyl hexapeptide-3;  Ac-Hexapeptide-8; Ac-Glu-Glu-Met-Gln-Arg-Arg-NH2

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

  IUPAC naziv: (4S)-4-acetamido-5-[[(2S)-1-[[(2S)-1-[[(2S)-5-amino-1-[[(2S)-1-[[(2S)-1-amino-5-(diaminomethylideneamino)-1-oxopentan-2-yl]amino]-5-(diaminomethyl ideneamino)-1-oxopentan-2-yl]amino]-1,5-dioxopentan-2-yl]amino]-4-methylsulfanyl-1-oxobutan-2-yl]amino]-4-carboxy-1-oxobutan-2-yl]amino]-5-oxopentanoic acid

                     Related image

  Poreklo sirovine: SAD/Kina

  Opis:  Argirelin (Acetil heksapeptid-3) je sintetički peptid koji imitira N-terminalnu sekvencu SNAP-25 proteina (supstrata botulinum toksina (Botox-a) i sastoji se od šest aminokiselina. Aminokiseline se nalaze u peptidnom lancu i mogu varirati. Sekvenca ovog peptida je: Ac-Glu-Glu-Met-Gln-Arg-Arg-NH2. Ova struktura je od suštinskog značaja za razumevanje funkcije i delovanja ovog jedinjenja u kozmetici. Svoj paralitički efekt ostvaruje brzom i ireverzibilnom blokadom neuromišićne transmisije. Nakon lokalne primene aktivno se uključuje u složene fiziološke procese zatezanja mišića kože lica. Inhibira mehanizme koji su odgovorni za nastajanje bora. Acetil heksapeptid-3 je rastvorljiv u vodi. Konzervisan je fenoksietanolom i kalijum sorbatom. Bistra tečnost, bez mirisa. Sadržaj peptida: 500 ppm. Hemijski je čist, biodegradabilan, i netoksičan.

  Delovanje na kožu i benefiti: Acetil heksapeptid-3 ima sličnu strukturu kao N-terminalni deo proteina SNAP-25 (Soluble N-Ethylmaleimide-Sensitive Factor Attachment Protein 25), koji je prirodni supstrat botulinum toksina (Botox). Kada se nanese na kožu, dejstvo ispoljava nakon prolaza kroz kutanu barijeru. Penetrira do vijabilnog epidermisa (keratinociti), bazalnog sloja (melanociti, nervni završeci), dermisa (fibroblasti) i hipodermisa (adipociti). Tri proteina, koji čine tkz. kompleks SNARE, ključni su za završnu fazu procesa egzocitoze i mišićne kontrakcije. Acetil heksapeptid 3 (argirelin) oponaša jedan od proteina u SNARE kompleksu i uzrokuje njegovu destabilizaciju. Čak i mala destabilizacija SNARE kompleksa dovodi do blokiranja fiziološkog procesa zatezanja mišića lica. Bez mogućnosti mrštenja, na licu se ne stvaraju nabori i uklanjaju se nepoželjne bore lica. Za razliku od injekcija botulinum toksina (Botox), koje mogu potpuno paralizovati mišiće, acetil heksapeptid-3 omogućava prirodno izražavanje mimike lica, jer ne blokira u potpunosti kontrakciju mišića. Efekat acetil heksapeptida-3 je postepen i kumulativan. Redovnom primenom proizvoda koji sadrži ovaj sastojak, može se postići dugoročno smanjenje izraženosti bora i finih linija. Bore oko očiju smanjuju se i do 17% nakon 15 dana primene argirelina, a 27% nakon 30 dana. Studija objavljena u časopisu International Journal of Cosmetic Science, pokazala je da 10%-tna  koncentracija Argirelina smanjuje bore na licu za 30% kroz period od 30 dana. Hemijski je čist, biodegradabilan, i netoksičan.

  • Smanjuje pojavu bora: Argirelin deluje inhibirajući oslobađanje neurotransmitera koji kontrolišu kontrakcije mišića lica. Smanjenjem aktivnosti mišića smanjuje se pojava bora i sitnih linija, posebno onih izazvanih izrazima lica poput smejanja ili mrštenja. Posebno je efikasan u slučajevima bora na čelu, oko očiju („crow's feet“) i između obrva.

  • Neinvazivna alternativa botoksu: Argirelin se reklamira kao topička alternativa botoksu (injekcijama botulinum toksina). Iako ne pruža iste dramatične i odmah vidljive rezultate kao botox, nudi neinvazivnu opciju za osobe koje žele izbeći injekcije.

  • Podrška proizvodnji kolagena: Argirelin može stimulisati proizvodnju kolagena. Kolagen je protein koji doprinosi elastičnosti i čvrstoći kože. Podsticanjem sinteze kolagena, Argirelin može pomoći poboljšanju teksture kože 

  • Siguran i dobro podnošljiv: Argirelin se generalno smatra sigurnim za topičku upotrebu i pokazao je dobru podnošljivost kod većine ljudi. Ne izaziva paralizu mišića kao Botox, što ga čini suptilnijom opcijom za one koji traže prirodan izgled.

  • Hidratacija i zadržavanje vlage: Preparati koji sadrže Argirelin mogu uključivati hidrirajuće sastojke čime se doprinosi sveukupnom poboljšanju teksture kože i zadržavanju vlage.

  Način upotrebe: Dodaje se u vodenu fazu formulacija, najbolje na <40°C/ 100°F (kreme, losioni, gelovi itd.). Koristi se u koncentracijama od 0,5 - 5%. Može se kombinovati sa Tripeptid-5, kolagen booster peptidom i teprenonom . Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kreme protiv starenja i kreme protiv bora, losioni i gelovi. Zaštitne kreme, kreme za zaštitu od sunca i preparati posle sunčanja.

  Čuvanje: Čuvati u frižideru.

  Izvorne sirovine iz koje se dobija: Aminokiseline   

  Način dobijanja: Acetil heksapeptid-3 se dobija sintetski iz amino kiselina. To je fragment SNAP-25, supstrat botulinum toksina (Botox).

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP),  Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029