Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Anise Essential Oil
Etarsko ulje anisa

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Anis-Etarsko-Ulje
icon-organic532
organic892
sustainably-sourced768
  • Anise Essential Oil

    Naziv sirovine: Etarsko ulje anisa  

    Latinski naziv: Pimpinella anisum 

    Sinonimi: Anisum odoratum, Anisum officinale, Anisum officinarum Moench, Anisum vulgare Gaertn., Apium anisum (L.) Crantz, Carum anisum (L.) Baill.,
    Pimpinele anisa St.-Lag., Ptychotis vargasiana DC., Selinum anisum (L.) E.H.L. Krause, Seseli gilliesii Hook. & Arn., Sison anisum (L.) Spreng.

    Hemijska klasifikacija: Esencijalno ulje

    Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

    Botanički opis biljke: Anis (lat. Pimpinella anisum)  je jednogodišnja, zeljasta biljka koja izraste od 0,5 do 1 metra visine. Raste na području Sredozemlja. Plod je jajastog oblika, prema vrhu sužen, a sa strana malo stisnut, dugačak 3 do 6 mm. Boja ploda je svetlo zelenosiva. Plod (seme) se upotrebljava i kao začin i kao lek. Lekoviti delovi biljke su plod, odnosno zrelo seme koje se skuplja po suvom vremenu.  Aromatično ulje je vrlo prijatnog mirisa. Pravi anis se danas upotrebljava relativno retko jer ga je potisnuo zvezdasti anis koji ima miris i ukus anisa, ali botanički nije ni u kakvoj vezi sa njim. Sličnog mirisa je i lofant.

    Opis ulja: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje. Dobija se destilacijom vodenom parom iz listova i stabljike biljke Pimpinella Anisum. Ulje je rastvorljivo u alkoholu i fiksnim uljima, a nerastvorljivo u vodi. Glavna komponenta ulja je anetol (80–90%) koji je ujedno i odgovoran za karakterističan miris i ukus anisa. Od ostalih aktivnih principa ulje sadrži: 4-anisaldehid, Estragol, Pseudoizoeugenil-2-metilbutirat, Foeniculin, Methyl chavicol, Limonene, Linalool, Nerolidol, Cinnamyl acetate. Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014). 190.

    INCI naziv: Pimpinella Anisum (Anise) Seed Oil

    CAS broj: 8023-99-2; 84012-35-1

    FEMA broj: 2094

    EINECS broj: 283-872-7

    Product Code: PEO1007

    Mirisna klasifikacija (nota): Top to Middle Note

    Poreklo sirovine: Egipat

    Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 36 meseci, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

    Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

    Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL)

    Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS). Sertifikat analize (COA), Deklaracija o alergenima,  IFRA Standards – 50th Amendment (2022) 

    Dodatne informacije: 01. Star Anise Essential Oil

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU