Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Charcoal Powder

Charcoal Powder
Sinonimi: SpecKare® CAC3 - Spec-Chem Industry Inc; SpecKare® A-BCP3 - Spec-Chem Industry Inc; Charcoal Powder - Laboratoires Prod'Hyg; Charcoal Powder - Kobo Products, Inc.; Charcoal Powder 8-15 - Laboratoires Prod'Hyg

Cena sa PDV-om:
1200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Charcoal Powder

  Naziv sirovine: Aktivni ugalj u prahu 

  INCI naziv: Charcoal powder  

  CAS: 16291-96-6 

  Sinonimi: Aktivni ugalj, Medicinski ugalj, Aktivni ugljenik, Ugljenik crni, Biljni ugalj, Carbo vegetabilis, Ugljeni prah, Crni ugljenik 

  Hemijska klasifikacija: Hemijski element 

  Funkcionalna kategorija: Abraziv, Apsorbent, Kolorant (boja), Sastojak za stvaranje bisernog efekta (Pearlizirajući agens 

  Poreklo sirovine: Kina  

  Opis: Ugljeni prah je fini, crni prah sa glatkom teksturom. Veličina čestica može varirati, ali je uglavnom veoma fina, često manja od 100 mikrometara, što omogućava lako mešanje u kozmetičkim formulacijama. Aktivni ugalj ima veliku površinu zbog svoje porozne strukture, što poboljšava njegovu sposobnost adsorpcije nečistoća i toksina. Prah je obično bez mirisa. Ugljeni prah je nerastvorljiv u vodi i većini rastvarača, ali se može dispergovati u tečnostima, formirajući suspenziju. Jedna od ključnih fizičkih osobina aktivnog uglja je njegov visok adsorpcioni kapacitet, koji mu omogućava vezivanje i uklanjanje nečistoća, toksina i viška sebuma sa kože i kose. Veoma je koristan u izradi sapuna, šampona i kao komponenta pilinga za telo. 

  Benefiti

  • Detoksikacija: Ugljeni prah ima visok adsorpcioni kapacitet što mu omogućava vezivanje i uklanjanje toksina i nečistoća sa kože. Zbog svoje velike površine i porozne strukture, aktivni ugalj može adsorbovati razne toksine, nečistoće i bakterije. Kada se nanese na kožu u obliku maske ili sredstva za čišćenje, aktivni ugalj privlači i vezuje ove nečistoće, koje se zatim uklanjaju ispiranjem proizvoda.

  • Kontrola izlučivanja sebuma: Aktivni ugalj ima sposobnost da adsorbuje (upija) višak sebuma (prirodnog ulja koje koža proizvodi). Sebum može začepiti pore i dovesti do akni i drugih kožnih problema. Kada se proizvodi sa ugljenim prahom nanesu na kožu, aktivni ugalj upija višak ulja, smanjujući masni sjaj i sprečavajući začepljenje pora.

  • Čistoća kože: Zbog svojih adsorpcionih svojstava, aktivni ugalj efikasno uklanja prljavštinu, mrtve ćelije kože i druge nečistoće sa površine kože. Ovo pomaže u održavanju čistoće kože. Redovnim korišćenjem, pore postaju manje vidljive, a koža izgleda glatko i čisto.

  • Protivupalna svojstva: Aktivni ugalj može delovati blago protivupalno zbog svoje sposobnosti da ukloni toksine i nečistoće koje mogu izazvati iritaciju i upalu kože. Kada se uklone ove štetne supstance, smanjuje se inflamacija, što rezultira smanjenjem crvenila. Takođe, aktivni ugalj može pomoći u održavanju uravnoteženog pH kože, što dodatno doprinosi smanjenju upala i iritacija.

  Način upotrebe: Dodaje se u formulacije u osnovnom obliku. Lako se ugrađuje u formule. Tipičan nivo upotrebe je između 1-10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Tipičan nivo upotrebe je između 1-10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Koristi se za izradu proizvoda za čišćenje, sapuna, šampona, sredstava za piling, kupki, krema, maski za lice, kozmetike u boji i pasti za zube. Princip delovanja spolja je sličan sistemskom delovanju  – porozna površina aktivnog uglja vezuje toksine i nečistoće sa kože i zuba i tako poboljšava njihovo zdravlje i izgled. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029