Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Abyssinian Oil

Abyssinian Oil
Abisinian ulje (Crambe abyssinica)

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic357
organic728
sustainably-sourced69
 • Abyssinian Oil

  Naziv sirovine: Abisinian ulje 

  INCI ime: Crambe Abyssinica Seed Oil 

  CAS: 68956-68-3

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose ~ Emolijens 

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje  (26-32°C)

  Tip obrade: RBD

  Karakteristike ulja:  Ulje se odlikuje jedinstvenom, specifičnom molekulskom strukturom. Zbog visokog sadržaja C22 masnih kiselina ulje je vrlo otporno na oksidaciju. Ulje sadrži obilje linolne i linolenske kiseline. Posebna karakteristika ovog ulja je što sadrži erukinsku kiselinu.  Erukinska kiselina je mononezasićena omega-9 masna kiselina. Ne pripada porodici „esencijalnih masnih kiselina“, ali je usprkos tome vrlo korisna. Sprečava rast gljivica na koži glave i stvaranje peruti i suvih ljuspica koje svrbe. Osim erukinske kiseline, ulje abisinije sadrži preko 120 mg/kg γ-tokoferola, od fitosterola najviše je  β-sitosterola, kampestanola i brasikasterola. Ulje je bledo žuto do prozirno. Lagane je teksture i brzim upijanjem stoji uz bok uljima poput kukuija i babasu butera.  Ulje je visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. 

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Abyssinian ulje je lagano i lako se upija u kožu, čineći ga odličnim hidratantnim sredstvom. Pomaže hidriranju kože i zadržavanju vlage, ostavljajući je mekom i glatkom bez masnog ostatka.

  • Prehranjivanje kože: Ulje je bogato omega-9 masnim kiselinama, koje su važne za održavanje zdrave kože. Ove masne kiseline pomažu u jačanju prirodne barijere kože, čime je štite od spoljašnjih faktora i sprečavaju gubitak vlage.

  •  Protiv starenja: Abyssinian ulje sadrži antioksidante, poput vitamina E, koji mogu pomoći u borbi protiv slobodnih radikala i smanjiti znakove starenja. Može pomoći u poboljšanju izgleda sitnih linija, bora i neujednačenog tena, doprinoseći mlađem izgledu kože.

  • Negovanje kose: Abyssinian ulje se često koristi u proizvodima za negu kose zbog svojih specifičnih svojstava. Pomaže u dodavanju sjaja, mekoće i upravljivosti kose, smanjujući "neposlušnost" i poboljšavajući ukupno zdravlje kose. Efikasno uklanja gljivice na koži glave koje se mogu vremenom nakupiti oko folikula dlake i koje su odgovorne za gubitak i proređivanje kose.

  • Laka tekstura: Jedna od prednosti Abyssinian ulja je njegova lagana konzistencija. Viskoznost mu je sličan ulju ricinusa ili ulju semenki nara, ali bez lepljivog osećaja na koži. Može se koristiti u kremama, losionima, serumima, uljima za kosu i drugim proizvodima za lepotu, a da pri tom ne ostavlja težak ili masan osećaj.

  • Kompatibilnost sa drugim sastojcima: Abyssinian ulje je veoma stabilno i ima dug vek trajanja. Dobro se meša sa drugim uljima, esencijalnim uljima i različitim aktivnim sastojcima koji se često koriste u kozmetičkim formulacijama, što ga čini veoma svestranim sastojkom za formulatore.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ulje se vekovima koristi u kozmetičke svrhe u arapskom svetu i Africi. a u novije vreme postaje sve popularnije u evropskim zemljama i SAD-u. Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u čistom obliku, npr. kao ulje za masažu. Koristi se u kremama za zaštitu kože, losionima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Abyssinian Oil - monografija , Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029