Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Marula Tetradecane
Specijalni emoliens

Cena sa PDV-om:
1500,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

marula-tetradecane-500-front
marula-tetradecane-product
Plod marule
  • Marula Tetradecane

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics  

    Lot broj: AE1807021-140-07A01A20

    Datum proizvodnje: 03/2019

    Rok trajanja: 03/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Botanički opis: Stablo marule (Sclerocaria birrea) je listopadno drvo sa široko rasprostranjenom krošnjom. Naraste do 18 m visine. Karakteriše ga siva pepeljasta kora. Raste u divljini na prostorima južne Afrike (sudansko-sahelijski pojas) i na Madagaskaru. Postoje dokazi o ljudskom pripitomljavanju jer je drveće pronađeno na poljoprivrednim zemljištima. Plodovi koji sazrevaju u periodu od decembra do marta imaju svetložutu kožu (egzokarp), sa belim mesnatim delom (mezokarp). Plodovi padaju na zemlju kada su nezreli i zelene su boje, a zatim sazrevaju do žute na tlu. Sočni plodovi sadrže visoke količine vit. C. Koštica ploda je bogata belančevinama i uljem. Ulje deluje antioksidativno, hidratantno i pogodno je za negu suve, ispucale kože i za negu kose. Na koži ostavlja posebno mekan, negovan osećaj i može se koristiti kako za negu lica i tela tako i za masažu. Ulje jača lipidni sloj kože i relativno brzo se upija. Smanjuje gubitak vlage u koži. Sprečava kožne iritacije i crvenilo. Ne iritira kožu i dobro se podnosi. 

    Opis sirovine: Kombinacija marula ulja i tetradekana je ne-polarni emolijens. Tetradekan je prirodni ugljovodonik visoke čistoće. Dobija se iz prirodnih sirovina. Predstavlja funkcionalnu zamenu za sintetičke, petrohemijske derivate alkana. Može zameniti silikone u formulacijama. Bistra, bezbojna do svetlo žuta tečnost, blagog, karakterističnog mirisa. Rastvorljiv je u uljima i etanolu, nerastvorljiv u vodi, glicerinu i glikolima. 

    INCI naziv: Sclerocarya Birrea (Marula) kernel oil, tetradecane

    CAS: 68956-68-3, 629-59-4

    Osobine: Inovativan emolijens, prirodna alternativa tečnim silikonima. Idealan emolijens za osetljivu kožu. Dobija se iz obnovljivih izvora. Lako razmaziv sa prijatnim suvim, nelepljivim osećajem koji se može usporediti s onim koji imaju silikoni. Emolijens je vrlo stabilan i ne podleže lako oksidaciji. 

    Upotreba:  Može se dodati u formulaciju u osnovnom obliku ili je deo uljne faze emulzija. Uobičajne koncentracije su od 1-5%. Čuvati zaštićeno od svetlosti i izbegavati vlagu. Samo za spoljašnu upotrebu. 

    Primena: Koristi se za izradu krema, losiona, kozmetike u boji, šminki, proizvoda za zaštitu od sunca, proizvoda za negu beba.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Semenke ploda marule, parafin biljnog porekla. 

    Način dobijanja: Ulje marule se dobija iz semenki plodova stabala Marula (Sclerocaria birrea). Tetradekan se dobija iz  biljnog parafina frakcionom destilacijom. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU