Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Hyaluronic Acid (800-1500kDa)
Hijaluronska kiselina visoke molekulske mase (800-1500 kDa)

Cena sa PDV-om:
950,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Hyaluronic Acid (800-1500kDa)

  Naziv sirovine: Hijaluronska kiselina  visoke molekulske mase (800-1500 kDa)

  INCI ime: Sodium Hyaluronate HMW (800-1500 kDa)

  CAS: 9067-32-7

  Hemijska klasifikacija: Biološki polimer/derivat;  Ugljeni hidrati

  Funkcionalna kategorija: Humektans, Modifikator viskoznosti ~ Povećava viskoznost; Sredstvo za negu kože ~ Ostalo

  Lot broj: 231222101

  Datum proizvodnje: 12/2023

  Rok trajanja: 12/2026

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Hijaluronska kiselina (HA) je prirodna supstanca koja se nalazi u ljudskom telu i pripada porodici glikozaminoglikana. Nalazi se u različitim tkivima i tečnostima, kao što su koža, zglobovi i oči. Jedna od osnovnih osobina hijaluronske kiseline je njena sposobnost zadržavanja vode. Može privući i zadržati molekule vode, pomažući da koža bude dobro hidrirana. Vezuje veliku količinu vode koja može biti 500 puta veća od njene težine. Igra važnu ulogu u kontroli propustljivosti tkiva, zaštiti i lubrikaciji ćelija, zadržavanju fluida i makromolekularnom transportu između ćelija. HMW označava "veliku molekulsku težinu" (800 do 1 500 kilodaltona (kDa)).  Hijaluronska kiselina velike molekulske mase ima uticaj na povećanje koncentracije neophodnih enzima u koži, kao i na opšte zdravlje kože. Aktivno pomaže u ćelijskoj diferencijaciji prilikom formiranja novih ćelija epiderma. Pomaže da se koža odbrani od faktora starenja, negativnog uticaja sunčevog zračenja, zagađenja životne sredine i štetnog delovanja nekih hemikalija. Jača i balansira odbrambene mehanizme i time normalizuje funkcionisanje zdrave kože. Formulatori mogu birati različite molekulske mase hijaluronske kiseline na osnovu specifičnih svojstava koje žele postići u proizvodu. Dok se hijaluronska kiselina veće molekulske mase fokusira na površinsku hidrataciju, molekulske mase niže težine mogu prodreti dublje u kožu radi dodatnih benefita. HMW je beli prah, bez mirisa, rastvorljiv u vodi. Rok trajanja do 3 godine ako se čuva zaštićena od vlage i mikrobiološke kontaminacije. .

  Strukturna formula hijaluronske kiseline: 

                 Haworth projection of hyaluronan.svg

  Benefiti:  

  • Hidratacija kože: Hijaluronska kiselina je moćni humektans koji privlači i zadržava vlagu. Kada se nanese na kožu, hijaluronska kiselina može izvući vodu iz okoline i dostaviti je koži, pružajući dubinsku hidrataciju. Ovo pomaže poboljšanju elastičnosti kože, punoći i nivou hidratacije. 

  • Anti-aging : Hijaluronska kiselina ima sposobnost da popuni fine linije i bore, čineći kožu glatkom i mlađom. Veća molekulska težina hijaluronske kiseline u ovom opsegu omogućava joj da formira gelastu konzistenciju na koži, stvarajući privremeni efekat punjenja koji smanjuje pojavu bora. U dubljim slojevima se vezuje za kolagen i elastin, čime se vraća voluminoznost kože. Vezujući veliku količinu vode, koža postaje zategnutija, navlažena, izgleda mlađe, lepše i gipkije. Ona je biokompatibilna, bezbedna i dobro se toleriše.  

  • Poboljšanje teksture kože: Poboljšavajući nivo hidratacije, hijaluronska kiselina može pomoći u poboljšanju teksture kože, čineći je glatkom i ravnomernom. Takođe može pomoći u smanjenju grubih površina i suvih delova na koži.

  • Poboljšana funkcija zaštitne barijere kože: Hijaluronska kiselina može ojačati prirodnu barijeru kože, pomažući joj da se zaštiti od spoljnih agresora poput zagađenja i UV zračenja. Ona formira film na površini kože, smanjujući gubitak vlage i održavajući optimalan nivo hidratacije.

  • Kompatibilnost sa različitim tipovima kože: Hijaluronska kiselina se uglavnom dobro podnosi kod različitih tipova kože, uključujući osetljivu i sklonu aknama. Njena lagana i nemasna tekstura čini je pogodnom za širok spektar osoba.

  Način upotrebe: Koristi se u koncentraciji od 0,01-1%. Nije lako rastvorljiva u vodi jer vrlo brzo vezuje vodu stvarajući gel. Treba je pažljivo dodavati u vodu uz konstantno, brzo mešanje (poželjno sa ručnim mikserom ili pomoću vorteks miksera). Smeša počinje brzo da se ugušćava i postaje gel. U toj tački se ne može dodati ni jedna dodatna kap hijaluronske kiseline, jer ne postoji voda koju bi hijaluronska kiselina vezala (dodatna hijaluronska kiselina bi samo formirala grudvice).

  Primena: Koristi se u kozmetičkim proizvodima za vlaženje kože i povećanje njenog elasticiteta, proizvodima za negu lica, gela i krema, anti-age proizvodima, losionima pre /i posle sunčanja, kozmetičkim proizvodima za osetljivu ili suvu kožu.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Glukoza, sojin pepton i ekstrakt kvasca  

  Način dobijanja: Hijaluronska kiselina se proizvodi biotehnološki mikrobnom fermentacijom uz pomoć ekstrakta kvasca, peptona i seruma.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumantacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP),  Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029