Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Emulgent Blend® BTM-S

Emulgent Blend® BTM-S
Sinonimi: BTMS 7550KC - KCI Limited; Sunquart TMS-50 - KimiKa, LLC (Formerly Cosphatech); SP Incroquat Behenyl TMS-50 MBAL - Croda

Cena sa PDV-om:
700,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Emulgent Blend® BTM-S

  Naziv sirovine: Emulgent Blend® BTM-S

  INCI ime: Behentrimonium Methosulfate, Cetyl alcohol, Butylene glycol

  CAS: 81646-13-1, 36653-82-4, 107-88-0

  Hemijska klasifikacija: Kvarterno amonijevo jedinjenje 

  Funkcionalna kategorija: Modifikator viskoznosti ~ povećava viskoznost, Surfaktant ~ pojačivač pene, Stabilizator ~ emulzijski stabilizator, sredstvo za zamućenje/ pearlescentni sastojak koji daje sedefast efekat, kondicioner za kosu, antistatičko sredstvo   

  Opis: Emulgent Blend® BTM-S je peletizovani 50% aktivni behenil (kvaternarna amonijumova so) u kombinaciji sa cetil alkoholom i butilen glikolom. Rastvara se u toploj vodi. Izuzetno efikasan kationski samoemulgirajući vosak. Koristi se kao snažan kondicioner, omekšivač i antistatičko sredstvo. Kompatibilan je sa drugim katjonskim i nejonskim površinski aktivnim supstancama. Reaguje sa anionskim tenzidima stvarajući elektro neutralne soli. Rastvorljiv je u vodi, ali se stabilni rastvori mogu dobiti upotrebom viška anjonskog jedinjenja (na pr. sodium cocoyl glutamata, sodium lauryl glucose carboxylata, sodium decyl sulfata, sodium N-lauroyl-N-methyltaurata, sodium tetradecyl sulfata i sodium dodecyl sulfata).

  Benefiti: 

  • Behentrimonium Methosulfat je kvaternarni amonijumski spoj koji se često koristi u proizvodima za negu kose, kao što su regeneratori i maske za kosu. Pomaže u raspetljavanju kose, poboljšava upravljivost i daje glatki i svilenkasti osećaj. Posebno je pogodan za one sa suvom ili oštećenom kosom, jer može pomoći u hidrataciji i omekšavanju vlasi. 

  • Cetyl Alcohol je masni alkohol koji potiče iz prirodnih izvora poput kokosovog ulja ili palminog ulja. Koristi se kao emolijens i sredstvo za ugušćivanje u kozmetičkim proizvodima. Pomaže da proizvodi dobiju kremastu teksturu. 

  • Butylene Glycol je svestrani sastojak koji se pretežno koristi kao rastvarač i humektant u kozmetičkim proizvodima. Pomaže da se rastvore drugi sastojci i poboljšava ukupnu teksturu i razmazivost proizvoda. Butylene glycol takođe deluje kao humektant, što znači da privlači i zadržava vlagu iz okoline, pomažući da koža ili kosa ostanu hidrirani. Često se koristi u formulacijama jer može poboljšati efikasnost drugih aktivnih sastojaka poboljšavajući njihovu penetraciju u dublje slojeve kože. 

  Način upotrebe: Prethodno zagrejati i otopiti u toploj vodi. Uobičajne koncentracije u formulacijama su 2-10%. Daje katjonske emulzije sa mekanim, puderastim senzacijama. Odličan stabilizator i ugušćivač, sposoban da emulguje i do 50 % silikona. Koristi se u proizvodima za negu kože, kao i u preparatima za negu kose: kondicioneri i sredstva za raščešljavanje kose. Koristi se za izradu "leave-on" proizvoda (proizvodi koji ostaju na koži / kosi, duži vremesnki period). Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Hidratantne kreme i losione, silikonske emulzije, antiperspiranti i dezodoransi, različiti preparati za negu kose (kondicioneri, boje za kosu, za opuštanje kose, leave-on tretmani).

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Kanola ulje (ulje uljane repice), kokosovo ulje i biljna ulja   

  Način dobijanja: Behentrimonium methosulfat se dobija iz masnih kiselina kanola ulja, koje se "kvaternizuju" alkilacijom tercijarnih amina da bi se dobilo kvaterno amonijumovo jedinjenje. Cetil alkohol je masni alkohol, a dobija se katalitičkom hidrogenacijom triglicerida dobijenih iz biljnih (kokosovog) ulja. Oksidacija se odvija uz pomoć trietilaluminijumskog katalizatora.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029